Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Angliából mennyi adót kaphatok...

Angliából mennyi adót kaphatok vissza?

Figyelt kérdés
Egyszer azt hallottam,hogy ha haza költözöl,az összes addig befizetett adódat vissza kapod,persze ha vissza igényled.

2014. júl. 11. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:

összes adót nem, terjed ilyen hülyeség, de ilyen nincsen.

részletek itt: [link]

2014. júl. 11. 10:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. júl. 11. 10:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés,olyan van,hogy nem éred el a határ összeget,és mégsem kapsz vissza adót?
2014. júl. 12. 00:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Hagyd ezeket a magyar okosoldalakat inkább, és tájékozódj a hmrc.gov.uk -on. A std tax code egyébként 1000L, általában, 10k fontig nem fizetsz adót, ha igen, mert becsült átalányban fizeted, azt visszaigényelheted.

Töltsd le és ki a P50-et, kérd el a volt munkáltatótól a P45-ödet, esetleg írj egy rövid levelet mellé, és küldd el az egészet a P50-en megadott címre, ennyi. Mostanában kb. 3 hét, de lehet jóval hosszabb is, ha az adóév vége/eleje felé küldöd (ápr 6./5.).

Nyilván az adómennyiség a becsült évestúl függ, tfh. pl. 10 fontos órabérben kerestél pont 10k-t, az egyszerűség kedvéért, egy ezres visszajön. Tfh. 40 fontos órabérben dolgoztál a múlt adóében, de összesen csak 5-6 hetet, 3000 is visszaugorhat, nyilván mivel az egység munkabérre eső adód jóval magasabb volt. Mindenképpen igényeld vissza, ne hagyd bent, ha 10 font, akkor is. Ami jár az jár. Az angolok szeretnek hazudni és lopni is (igaz nem pont abban a stílusban mint a magyarok), ezért mindenképpen royal mail tracked ÉS signed for küldeményként add fel. Post Office is ok, de ott a tracking ref. alapján csak azt írja ki, hogy kézbesítve vagy sem, míg az RM-nél látod az átvevő nevét és aláírását is - elszámoltathatóbb a kézbesítés, hiszen valakit személyesen felelősségre vonhatsz. Angliában ez a különösen fontos, mert kedvencük a "no blame culture" (rögtön a lusta, dilettáns tüttyögés és hülyeséget beszélés után), soha senki nem felelős semmiért. E tekintetben pont az ellentéte Magyarországnak, ahol meg azt próbálják eladni, hogy mindig minden a te felelősséged.

2014. júl. 12. 12:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a részletes választ! :)

Szerencsére nem 10 fontról van szó :)

2014. júl. 12. 16:13
 6/7 anonim ***** válasza:
4-es folyt köv, a P50 pakkod feladásától számított 21 napon belül hívhatod őket először, nekem ez tegnap járt le, ezért tegnap hívtam is őket :) a hmc.gov.uk-on megadott teelfonszámon, a 0300-as belföldin. Na, ezzel ne fáradj, kilenc percet várattak, mire meguntam. Ehelyett, hívd fel a külfdöldről hívható számukat a +44 135... -ot, második kicsengésre felvette egy teljesen kultúr skót csaj, aki még értett is hozzá, számolt, mondta, jóváhagyta, utalta! Beszartam, ilyen is van még itt (vagy inkább Skóciában van már csak...).
2014. júl. 16. 21:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért hozzáteszem, ha nem hívom fel őket, szart sem csináltak volna 21 nap után sem.
2014. júl. 16. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!