Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Gyerektelenek, nem vagytok...

Gyerektelenek, nem vagytok felháborodva azon, amit már a kormány osztogat a gyerekeseknek? Az rendben, aki gyereket nevel, visszakapja az adóját, de már az is aki ebben az évben betölti terhessége 91.napját. Ez már sok !!!!! 39/N

Figyelt kérdés
2021. okt. 15. 09:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
71%
19-es, még 46-os méretű cipőt is lehet jót, megfizethető áron kapni: a Decathlonban igen jó, kényelmes cipők vannak, és még "szégyenkezni" sem kell vele.
2021. okt. 17. 12:40
 22/27 anonim ***** válasza:
19%

"Csak személyiség kérdése."

Így van. Te mondtad ki a lényeget. Az én gyerekem nem olyan személyiség, amilyen Te vagy, vagy amilyen Te voltál 14 évesen. Gondolom, nem elvárás részedről, hogy mindenki Rád hasonlítson?

Így nekünk marad a 15 ezer forintos cipő, Neked pedig a 7 ezer forintos.

Akkor ezt megbeszéltük ugye? :)

2021. okt. 18. 17:51
 23/27 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést. Azt elfogadod, hogy a gyerekeseknek ad a kormány, de az már sok, hogy a terhesség 91. napját betöltőknek is? A gyereknevelés rengetegbe kerül, és nyilván előre meg kell vásárolni dolgokat, már a baba születése előtt.

A babaváró hitel is ezt a célt szolgálja, hogy a gyerekvállalás feltételeit könnyebb legyen megteremteni (nyilván annak, aki élni tud vele).

Lehet, hogy sokaknak nem tetszik, de a kormány nem az ingyenélőket akarja támogatni, akik a semmire szülik a gyerekeket, ezért nem emeli a családi pótlékot, hanem családi adókedvezmény formájában támogatja azokat a szülőket, akik dolgoznak. Lehet azzal érvelni, hogy mi van, ha elveszíti a munkát a szülő, de a másik szülő is igénybe veheti a kedvezményt, illetve ott van az álláskeresési járadék. Az semmiképpen nem lenne megoldás, hogy annyira megemeljék a családi pótlékot, hogy simán el lehessen belőle tartani a gyerek(ek)et, mert az aztán tényleg a semmire szülést ösztönözné, főleg az etnikumnál, és az tényleg semmi hasznot nem hozna az államnak, csak újabb problémákat.

A gyerekes szülőknek, amit kapnak támogatást, tényleg elmegy a gyerekekre, tehát a gyermektelenek nincsenek hátrányban, mert nem kapnak támogatást, de nincs is annyi kiadásuk.

Ahol meg fog mutatkozni a gyermektelenek előnye, az a nyugdíj, mivel ők mindenképpen jobb nyugdíjra számíthatnak, mivel végigdolgozzák az életüket. Aki viszont elmegy gyed-re, gyes-re vagy esetleg főállású anyának, akkor ezek az évek beszámítanak munkaévnek, de nem növelik a nyugdíjösszeget (szemben a ledolgozott munkaévvel).

El lehet dönteni, hogy ki mit szeretne, mi éri meg neki. A gyerekvállalásnak és a gyerektelenségnek is megvannak az előnyei és hátrányai. (Egyébként ha valakinek egészségügyi okból nem lehet gyereke, még mindig fogadhat örökbe)

2021. okt. 30. 14:16
 24/27 anonim ***** válasza:

"a gyermektelenek nincsenek hátrányban, mert nem kapnak támogatást, de nincs is annyi kiadásuk"

Oké, akkor kérlek mondd meg, hogy egy gyermektelen fiatal hogyan tud ma saját lakást venni? Megsúgom: SEHOGY.

LTP-t beszántották, a CSOK-nak hála az ingatlanárak az egekben. Ha nem örökölsz és nem tudod felvenni a CSOK-ot, akkor esélyed sincs manapság saját lakást venni. Pontosan ezért bődületes BAROMSÁG a CSOK ebben a formában. Az adókedvezmény az jó. A CSOK helyett meg kamatmentes hitelt kellett volna adni a gyerekeseknek. Eleve faxság, hogy a CSOK új lakásra jár csak. Miért ne lenne jó egy 3 gyerekes családnak egy 30 éves, de szépen felújított lakás? Ja, mert abból nem kapnak Orbánék építőipari cégei bevételt...

"Egyébként ha valakinek egészségügyi okból nem lehet gyereke, még mindig fogadhat örökbe"

Igen. Cigánypurdékat és IQ nulla leányanyák gyerekeit. Kösz, nem.

A feleségemnek sem lehet gyereke. Eszünk ágában sincs örökbe fogadni. Nem akarunk idióta kölyköt.

2021. okt. 30. 18:37
 25/27 anonim ***** válasza:

"Oké, akkor kérlek mondd meg, hogy egy gyermektelen fiatal hogyan tud ma saját lakást venni? Megsúgom: SEHOGY."

Én tudok rá ellenpéldát, ismerek olyat, aki házat vett 37 évesen, se párja, se gyereke, némi önerőből (lakáskasszát csinálta évekig) és hitelre. Mondjuk neki jól kereső munkahelye van, de akkor is megtudta csinálni, örökség és szülői támogatás nélkül. Ha van jó munkád, egy kis garzon árát össze lehet spórolni, ha párod is van, akkor meg még inkább.

"Eleve faxság, hogy a CSOK új lakásra jár csak."

Nemcsak arra jár, csak arra nagyobb összeg jár. Egyik ismerősömék pl most használták ki a falusi CSOK-ot, nem új házat vettek vidéken (a férj tud home office-ban dolgozni, így ki tudtak költözni a városi lakásukból). Nekik teljesen jó ez, nem hiszem, hogy Orbánék bármit is részesedtek volna belőle, de ugyanúgy naivitás azt feltételezni, hogy ha egy új házat/lakást veszel CSOK-ra, akkor azzal Orbánékat gazdagítod. Asszem ilyen gondolkodás mellett tök felesleges bármilyen érvelés.

"A feleségemnek sem lehet gyereke. Eszünk ágában sincs örökbe fogadni."

Én megértem azt is, aki nem akar örökbefogadni. Viszont ha párod van, akkor azért jó esélyetek van összespórolni egy saját lakásra, ha mindketten dolgoztok.

2021. okt. 30. 20:09
 26/27 anonim ***** válasza:

"némi önerőből (lakáskasszát csinálta évekig) és hitelre"

Igen, lakáskasszával 5-6 éve még meg lehetett csinálni. Én a JELENRŐL beszélek! Lakáskassza ugye nincs (vagyis van, csak a lényegét, az állami támogatást vették el, tehát nincs), egy lakás meg háromszor annyiba kerül, mint 6 éve. Vajon egy átlagos fiatal ma keres háromszor annyit, mint 6 éve? Megsúgom: NEM.

"Ha van jó munkád, egy kis garzon árát össze lehet spórolni"

Akkor nézzük: Manapság egy garzonlakás (ami egy kis egérlyuk, még egy embernek is módfelett kényelmetlen) is kerül 18-20 millióba megyeszékhelyen, Budapesten meg még több. Ugye nem mindenki akar Mucsajröcsögére költözni csak azért, mert ott olcsó a ház.

Namost ennek az önereje az 4 millió. Ha szerente 30 éves kora előtt lakást venni valaki, akkor van 8 éve összeszedni ezt a 4 milliót, ami LTP nélkül elég nehéz, mert kb havi 40 ezret kell félre tennie úgy, hogy közben az albérletet és a megélhetést is fizetnie kell. Ergo kell legalább egy nettó 280-300 ezer fizetés és akkor még spórolósan kell élnie.

Aztán 30 évesen megveszi a lakást hitelre, annak a 16 millió hitelnek a havi törlesztője olyan 110-120 ezer. És akkor 45 évesen, mikor kifizeti, csak egy aprócska garzonlakása van, amit addigra valszleg totál fel is kell újítani. Ha meg talál magának párt, aki esetleg nem tudott magának saját lakást venni, akkor gürizhetnek ketten, hogy legalább egy másfél szobás lakásba át tudjanak költözni, mert egy 28nm-es garzon két embernek semmiképp nem elég nagy.

Én még a CSOK előtt vettem a lakásomat, 32 évesen. Még épp időben, mert rá következő évben kezdtek brutálisan elszállni az árak. Akkor még egy két szobás panellakást tudtam venni. Azóta a fizetésem kétszer annyi, a lakás háromszor annyit ér, mint mikor vettem és ott van a feleségem is, mégis esélyünk nincs, hogy valaha kertes házat vegyünk, mert még ha eladjuk a lakást és kifizetjük a hitelt, akkor is 25 millió hitel kellene egy házhoz. Annak örülök, hogy legalább már csak 8 év és hitelmentes leszek.

"Nemcsak arra jár, csak arra nagyobb összeg jár. "

Ja, új lakásra jár 10 millió, használtra meg 2,2. Új lakás 35 millió, használt lakás 25. A használtnak a 8%-át, az újnak a 28%-át adják. Nyilván hülye lesz az ember a használtat venni.

"most használták ki a falusi CSOK-ot, nem új házat vettek vidéken (a férj tud home office-ban dolgozni, így ki tudtak költözni a városi lakásukból)."

Mint írtam, nem mindenki akar Mucsajröcsögére költözni. Én is home office-ban dolgozok. Elméletileg tudnék akárhonnan. Gyakorlatilag a környező falvakban (de még a városszéli zártkertekben is) nincs normális internet kapcsolat, anélkül meg nem megy a home office. Ami van az a mobilnet meg a mikrohullám. Mindkettő instabil és drága. Már csak emiatt sem költöznék ki a várostáblán kívül. Nem is beszélve, hogy itt minden közel van. A faluba még ebédet se tudnék rendelni a kifőzdéből.

Ha a gyereket nevelők nem ingyenpénzt kaptak volna, hanem kamatmentes hitelt, akkor egyrészt nem vett volna mindenki egy számmal nagyobb lakást, mint amit tényleg megengedhet magának, másrészt az árak sem szálltak volna így el. De ezzel a húzással a kúrmány teljesen elvette az egyedülálló fiataloktól a lehetőséget a saját lakásra.

2021. okt. 31. 10:24
 27/27 anonim válasza:
Örökbe lehet fogadni..csak várhat az ember 4-5 évet is akár mire szólnak neki..
2022. jún. 26. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!