Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Gyerektelenek, nem vagytok...

Gyerektelenek, nem vagytok felháborodva azon, amit már a kormány osztogat a gyerekeseknek? Az rendben, aki gyereket nevel, visszakapja az adóját, de már az is aki ebben az évben betölti terhessége 91.napját. Ez már sok !!!!! 39/N

Figyelt kérdés
2021. okt. 15. 09:44
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
70%
Gyerekesként mondom neked, hogy engem nem érdekel. Nem pénzért szültem, de ha adják, nem vagyok hülye visszautalni. Nem mi kértük.
2021. okt. 15. 09:47
 2/27 anonim ***** válasza:
29%
25 éves lesz a lányom januárban. Rohadjon meg a kormány, ahol van. És akkor még úrinő voltam.
2021. okt. 15. 10:00
 3/27 anonim ***** válasza:
83%

Nem kell ez a gyűlölködés-szítás, van így is épp elég ellentét/gonoszság ebben a világban.

Nem vagyok felháborodva, nem akarok másokra mutogatni, másokat hibáztatni. Nekem is van gyerekem, már felnőtt, de ÉN VÁLLALTAM olyan körülmények között, ahogy, nem volt könnyű, felneveltem, én akartam :-)

nem várom el mástól, hogy alám tolja a milliókat.

2021. okt. 15. 10:13
 4/27 anonim ***** válasza:
62%

1. Vagyok. Nekünk amúgy bűzlik ez a csok dolog is, sose vennénk fel. Már csak azért se, mert nem meztelen valagra potyogtatunk gyerekeket, a saját erőnkből teremtünk meg mindent neki.

Sok anyukatársam borzasztóan el van szállva magától, milyen szép a házuk. Más tollával könnyen ékeskednek. Közben meg a férj készül külföldre menni dolgozni, mert nem elég a betevő...

2021. okt. 15. 10:18
 5/27 anonim ***** válasza:
84%
Nem, leszarom, hogy kinek mit ad a kormány. Egy gyerek felnevelése még így is többe kerül amúgy, mint amit a kormány ad.
2021. okt. 15. 10:22
 6/27 anonim ***** válasza:
92%

Engem nem az háborít fel, hogy mi mindent kapnak a gyerekesek. Sokkal inkább az, hogy akinek nincs gyereke, az teljesen mellőzve lett. LTP-t kinyírták, ingatlanárak az egekben, gyerek nélkül ha nem örökölsz, manaspág lehetetlen saját ingatlant venni.

A másik, hogy a CSOK miatt sokan a semmire vállalják be a 3 gyereket, aztán meg néznek, hogy fel is kell nevelni őket. És a gyerek szívja meg legjobban. Ez a "szaporodás mindenáron" nagyon nem tetszik.

Még egy Ratkó-féle gyermektelenségi adót is szívesebben fizetnék, ha nem lenne ennyire a gyerekcsinálásra kihegyezve minden.

2021. okt. 15. 10:27
 7/27 A kérdező kommentje:
6/6 teljesen egyetértek Veled. Akinek önhibáján kívül nem lett gyereke az dögöljön meg? Undorító ez a diszkrimináció. Még hogy nincs gyerektelenségi adó. Ez mi? Csak burkoltabb formája.
2021. okt. 15. 10:31
 8/27 anonim ***** válasza:
79%

Ma magyarországon alapvetően 5 csoport van:

1. Aki eleve akart gyereket, a CSOK csak segítség neki. Velük nincs baj.

2. Aki szeretett volna gyereket és a CSOK anyagilag ezt lehetővé teszi neki. Velük sincs baj.

3. Aki szeretne gyereket, de egészségügyi okból nem lehet. Na VELÜK mocskosul kibabrál ez a rendszer.

4. Aki nem akar gyereket (mert belátja, hogy anyagi vagy más okból nem tudná felnevelni). Róluk húzza le a kormány a második bőrt is, hogy a CSOK-ot kifizesse

5. Akinek se pénze se esze nem volt eleve, de a CSOK-ra bevállalja a 3 gyereket a 200 ezres nettó fizetésére. Na MIATTUK van a baj.

2021. okt. 15. 11:06
 9/27 anonim ***** válasza:
19%

Semmi bajom ezekkel a torvenyekkel, az allam jogosan nem tamogatja a gyermekteleneket. Eleg egyszeru a dolog, a gyermek 18 ev utan penzt termel az allamnak kozel 40 évig. Szoval a sok hitel csok babavaro stb stb mind ebbol a 40 evnyi termelesbol oszt vissza valamennyit.

Az aki ezeket nem kapja meg tenyleg hatranyba van a tobbihez képest de egyelore a kutyat nem erdekli, 20 ev mulva meg eltemetik ugy hogy semmi nem marad utana... Szerintem ez a fent leirtak miatt fair dolog.

2021. okt. 15. 11:22
 10/27 anonim ***** válasza:
57%

Csakhogy nagyon sokan egyedül a CSOK miatt vállalnak 3 kölyköt, de amúgy a jövedelmük lópikula. Ebből lesznek a tanulatlan, ostoba szalagdroidok, akik vajmi kevés hasznot fognak hajtani az országnak.

Ezzel szemben, aki MOST termelne, mert nincs gyereke, az semmit nem kap sem most, sem később, mert a nyugdíjat már nem lesz, aki megtermelje.

2021. okt. 15. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!