Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Gyerektelenek, nem vagytok...

Gyerektelenek, nem vagytok felháborodva azon, amit már a kormány osztogat a gyerekeseknek? Az rendben, aki gyereket nevel, visszakapja az adóját, de már az is aki ebben az évben betölti terhessége 91.napját. Ez már sok !!!!! 39/N

Figyelt kérdés
2021. okt. 15. 09:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
19%
#9#10 na igen, aki csak fröcsög, az nem gondol beley hogy az államnak van érdeke, nem puszta szívjóságból osztogatja a vagyont. Olyasmibe "fektetnek be"ezzel, ami a végén sokszorosan megtérül.
2021. okt. 15. 11:37
 12/27 anonim ***** válasza:
89%

6, Bokros idején szültem, hát hónap tgyás után csak gyes volt.

Mire oda jutottunk, hogy akkor most megtakarítunk a gyereknek lakásra, megszűnt a ltp.

Egy hónapig lesz adómentes, mi ugye semmit nem kapunk.

A bakancsom teli azzal, hogy egy szarnak számítok az egy gyerekemmel. Nem én kértem a rákot, nem szórakozásból vették ki a méhem. Tolom be az adót, hogy megvegyenej vele egy rakás kétbites szavazót.

2021. okt. 15. 11:37
 13/27 anonim ***** válasza:
81%

11, a francokat térül meg.

Három család van a közvetlen környezetemben, ahonnan minden gyerek lelépett érettségi, diploma után külföldre. Egy Ft adót nem fognak ott fizetni soha.

2021. okt. 15. 11:39
 14/27 anonim ***** válasza:
75%

#12: Pont ezaz. Nemcsak gyermektelenül, de egy gyerekkel sem érsz semmit a kormány szemében.

Orbán szerint egy gyerek nem gyerek, két gyerek fél gyerek, három gyerek egy gyerek.

"Olyasmibe "fektetnek be"ezzel, ami a végén sokszorosan megtérül."

Büdös francot térül meg! Ha olyasmibe akarnának fektetni, ami megtérül, akkor az OKTATÁSBA talicskáznák így a pénzt, mint a gyerekgyártásba. Inkább lenne kevesebb gyerek, de azok felnőve értékes munkát végeznének.

Lásd Finnország.

2021. okt. 15. 11:52
 15/27 anonim ***** válasza:
83%
Az a baj az oktatással, hogy aki akar tanul, aki nem akar, az nem. Hiába a digitális tábla, stb, ha a cigópujának fontosabb, hogy 14 évesen újabb puját elljen a semmire.
2021. okt. 15. 11:57
 16/27 anonim ***** válasza:
62%

Ezért kellene a tankötelességet 18 éves korig kitolni (vagy még inkább kötelező középfokú oktatás elvégzéséig, tehát legalább egy nyamvadt szakmunkásképzőt csináljon már meg), azon kívül ha a szülők nem járatják iskolába a gyereket, azt keményen szankcionálni.

Én már 20 nap igazolatlan hiányzás után megvonnék MINDEN gyermek után járó támogatást és egészen az iskolaév végéig nem adnám vissza.

Ezen kívül a fegyelmezés eszközeit visszaadnám a tanárok kezébe: ha a pulya nem hajlandó tanulni, ha zavarja az órát, nem viselkedik, pláne ha verbális vagy tettleges erőszakot használ, igenis küldhesse ki az óráról, aztán 5 ilyen óra már egy igazolatlan napnak számít.

Aki akar integrálódni, annak meg lenne a lehetősége. A renitensek viszont csak a büntetésből értenek.

2021. okt. 15. 12:22
 17/27 anonim ***** válasza:
17%

Nyilván én, mint gyerekes örülök ennek. Egyébként egy gyerekes vagyok. Viszont nem vakít el szavazás szempontjából és nem is értek vele egyet, de nem hagyom ott az államnak, mivel többet loptak már tőlem, mint amit valaha kaptam ettől az országtól.

Téved, aki azt hiszi, hogy kaptam bármit is azért, mert gyermekes vagyok. Még csak a szocpolra sem voltunk jogosultak, mert már elmúltunk 35 évesek, amikor "összejött" a gyerek. Én ettől az országtól a havi 12.200 forintos családi pótlékon, valamint a családi kedvezményen kívül semmit nem kaptam. A családi pótlék lassan már 15 éve nem emelkedett, így a gyerekemnek maximum egy fél cipőt tudnék venni havonta belőle. A családi kedvezményre jogosultságom pedig kizárólag a szerencsén múlik, ugyanis ha nincs munkabérem, akkor arra sem lennék jogosult. Erre nem tudok plusz támogatásként tekinteni, mivel a saját adómból nem kell ennyit megfizetnem, nem pedig más adójából csoportosítják át részemre ezt az összeget. A néphülyítést máshol kezdjék, ne nálam. HELLÓ MAGYARORSZÁG! Mi van azokkal, akik elvesztették az állásukat miközben gyermeket nevelnek?

2021. okt. 16. 07:12
 18/27 anonim ***** válasza:
25%

"a havi 12.200 forintos családi pótlékon...maximum egy fél cipőt tudnék venni havonta belőle."

Hát, azért abból két párat is ki lehet hozni ha akarod, nem muszáj Adidast venni, mert ott a cipő 6000 forint, a márkajelzés meg 10 ezer.

De persze, ettől függetlenül 12 ezer forint nem sokmindenre elég és illene emelni. Mondjuk olyan 50 ezerre.

2021. okt. 16. 12:23
 19/27 anonim ***** válasza:
73%

"Hát, azért abból két párat is ki lehet hozni ha akarod, nem muszáj Adidast venni"

Sajnálom, de a gyerekem lába 46-os méretű. Ott nemigen kapsz 2 ezerért cipőt. A kínai szarokat pedig felejtsük el. Nem vagyok márkafüggő, azt nézem, hogy a gyerek ne fázzon meg a cipőjében, és kényelmes legyen neki. 15 ezer az átlagár a mi esetünkben, arról már nem is beszélve, hogy nehéz kifogni olyat, ami egy 14 éves gyerek kedvére való, és nem szégyenkezve hordja (vagy fel sem veszi). Tudva levő, hogy a tinik csordaszellemben élnek, aki nem tartozik a csordához, kiközösítik. Valamennyire muszáj hasonlítani neki is a többi marhához. :)

Ez kerül ennyibe...

2021. okt. 17. 05:57
 20/27 anonim ***** válasza:
62%
#19: Nem értek egyet. Nekem 45-ös lábam van. Soha nem adtam még lábbeliért 5 jegyű összeget. A Deichmann-ban 7 ezer körüli már jó minőségű cipők vannak. És 14 évesen sem érdekelt a divat, mert nem akartam a "csordához" tartozni. Mindig megvoltak a barátaim, 1-2 ember, de azok igazi barátok. Csak személyiség kérdése.
2021. okt. 17. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!