Saját használt cucc értékesítés (vaterán, jófogáson stb...) adózása?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy évi 600e ft-ig adómentes, viszont azt nem írják sehol, hogy ez milyen év, tehát adóév vagy naptári év?
Szóval ha én most elkezdem és decemberig árulom a cuccaimat és elérem az adómentesség határát akkor mikor tudok újra eladni úgy, hogy adómentes legyen, már 2022. januártól, áprilistól vagy az utolsó eladásomtól számított 1 év múlva azaz 2022. decembertől?
2021. okt. 8. 10:43
1/3 anonim válasza:
Az adóév és a naptári év itt ugyanazt jelenti. Szóval 01.01-12.31 között kell nézned. Januárban újraindul.
2/3 anonim válasza:
2021 dec 31-ig adhatsz el 600 ezer ft-ért, 2022. jan 1-től év végéig újabb 600 ezer ft-ért saját használt, megúnt, feleslegessé vált holmijaidat.
3/3 anonim válasza:
Jól írja az előttem szóló, naptári évet kell nézni, szóval nyugodtan vaterázz decemberig, használd ki a 600ezres keretet. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!