Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha tapasztalatlanul vállalkozá...

Ha tapasztalatlanul vállalkozásba kezdenének, hogyan választanátok könyvelőt?

Figyelt kérdés
2021. okt. 2. 06:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Főállású munkaberkent több mint 50%-ot nem innen szerzek

Te jó isten, de hülye vagy a kérdéshez :(

Senkit nem érdekel, van-e mellette főállás és ott mennyit keresel. Csak az számít, hogy a vállalkozási bevételed legalább fele ne egy helyről származzon.

Nem más vállalkozókkal együtt végzett munka az, hogy nem kizárólag te végezheted. Azt jelenti, hogy a munkát továbbadhatod alvállalkozónak.

Van baj

2021. okt. 2. 22:09
 22/34 A kérdező kommentje:

"Ha törvény előírja a vállalkozást, akkor mégis hogyan jön képbe az adószámos msz?"

Ennek a tisztázásahoz kell a könyvelő. Hogy pontosan mit ír elő a törvény. Én úgy tudom egyéni vállalkozó vagy Bt vagy Kft kell hozzá, de ha mégis elég az adószámos magánszemély akkor lehet érdemes azt választani.

2021. okt. 2. 23:40
 23/34 anonim ***** válasza:
Nem elég hozzá az adószámos magánszemély, ez ezer százalék, ahogy privátban is írtam.
2021. okt. 2. 23:43
 24/34 A kérdező kommentje:

"Azta, bakker. Mondom biztosító? Azok kényszerítenek vállalkozóvá embereket"

Az állam kényszeríti a biztosító és a többi akár még feketén is kifizetné bárkit ha nem lenne illegális. Őket aztán nem érdekli a munkát vegzo a jogi formája csak nekik ne legyen bajuk belole. Elég korlatoltsag azonban abban hinni hogy csak biztosítóhoz kell kenyszervallalkozonak lenni s semmi mashoz

2021. okt. 2. 23:43
 25/34 A kérdező kommentje:

"Ha most megkérdezem, mihez írja elő tv, akkor mivel fogod kidumálni, hogy nem válaszolsz?"

Nem kell megindokolnom miért nem válaszolok. Vagy kötelező?

2021. okt. 2. 23:45
 26/34 A kérdező kommentje:

"Senkit nem érdekel, van-e mellette főállás és ott mennyit keresel. Csak az számít, hogy a vállalkozási bevételed legalább fele ne egy helyről származzon.

Nem más vállalkozókkal együtt végzett munka az, hogy nem kizárólag te végezheted. Azt jelenti, hogy a munkát továbbadhatod alvállalkozónak.

Van baj"

Igen van baj csak ép veled. Nem a vállalkozói bevétel felének kell több helyről szarmaznia. Hanem a fele bevételnek más forrásból kell szarmaznia ami így lehet bármi akár főállás is.

Tovabbadhatom más vállalkozóknak is csak ez itt nem játszik, sőt kizáró ok.

Ugyanakkor nem én vagyok az egyetlen aki végzi. De a többieknek nem én adtam tovább. Mivel szerződés tiltja hogy ezt megtegyen.

2021. okt. 2. 23:52
 27/34 A kérdező kommentje:

"Csak az számít, hogy a vállalkozási bevételed legalább fele ne egy helyről származzon"

Próbálj amúgy értelmezni. 2 tételnek kell meglennie mivel sokkal több van meg mint kettő ez az egy nem számít.

2021. okt. 2. 23:53
 28/34 A kérdező kommentje:

"Nem elég hozzá az adószámos magánszemély, ez ezer százalék, ahogy privátban is írtam."

Igen közben megtudtam Tőled de a trollnak még nem mondtam el hogy az igazi beszélgetés privatban zajlott mivel ezt a kérdést szettrolkodta.

2021. okt. 2. 23:55
 29/34 anonim ***** válasza:

Igen van baj csak ép veled. Nem a vállalkozói bevétel felének kell több helyről szarmaznia. Hanem a fele bevételnek más forrásból kell szarmaznia ami így lehet bármi akár főállás

Nem!!! Hány ellenőrzésen vagy túl???

2021. okt. 3. 07:30
 30/34 anonim ***** válasza:

Nem kell megindokolnom miért nem válaszolok. Vagy kötelező?

Tudtam, hogy nem válaszolsz, mert nincsen csak vállalkozóként végezhető tevékenység.

2021. okt. 3. 07:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!