Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Elővehetik ezért a nagymamámat?

Elővehetik ezért a nagymamámat?

Figyelt kérdés
Ukrajnában van vállalkozásom, és néha vannak más országokból is megrendeléseim kiszállítással, amit jobb lehetőség híján a nagymamám (nyugdíjas) magyarországi bankszámlájára fizetnek ki, ő pedig ideadja nekem, amikor találkoztunk. Ez az összeg évente átlagosan 50-100 ezer Ft körül van. Foglalkozik ilyesmivel a NAV, lehet ebből valami baja?
2021. szept. 27. 00:56
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Hogyhogy jobb lehetőség híján? Valami akadálya van annak, hogy a cégnek legyen egy magyarországi bankszámlája?
2021. szept. 27. 01:23
 2/5 anonim ***** válasza:
29%
Adozik belole a mammer?
2021. szept. 27. 05:57
 3/5 anonim ***** válasza:
25%
Bizony foglalkozik ilyennel a NAV. Engem többször azért kerestek meg, mert magánszámlákra utaltam kisebb összegeket. Pár ezer forintról volt szó.
2021. szept. 27. 07:11
 4/5 anonim ***** válasza:
68%
Semmi baj nem lesz. Egyszer azért mert nem számottevő az összeg. másodszor azért mert a nagyidnak adhatsz pénzt , pl tartoztal neki és így fizetted vissza.
2021. szept. 27. 08:02
 5/5 anonim ***** válasza:
De nem a kérdező fizet a nagyijának a számlájára, hanem random külföldi megrendelők. Amiért igenis elővehetik a nagyit, hogy milyen pénzeket mozgat a számláján. Mondom, én a háziorvosnak utaltam pénzt összesen kétszer, jogosítvány miatt, és nyilatkoznom kellett, hogy milyen pénzről van szó. Gondolom a doki nem a céges számlaszámát adta meg, hanem a magánszámláját.
2021. szept. 27. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!