Hol kell keresni pénzügyi revizort?
Figyelt kérdés
Pár napja vettem át a Kft. irányítását. Szeretném megtudni, hogyan keletkezett virtuálisan több millió a pénztárba, holott egy fillér sincs gyakolatilag! Ki tudja ezt kideríteni? A régi könyvelő felmondott, az új könyvelő közölte a tényt, de több évre visszamenőleg kellene vizsgálódni! Én szeretnék egy részletes revíziót, de nem tudom, kihez forduljak. Ez mellett 1.5 millás adótartozást is kimutattak!2021. szept. 23. 02:11
1/6 anonim válasza:
Könyvvizsgálónak hívják a "pénzügyi revizort". Könyvelőirodáknál vannak általában. Keresel egyet, akit mások is szívesen ajánlanak.
3/6 anonim válasza:
Ezt amúgy bármelyik kicsit értelmesebb könyvelő is megmondja neked. De amúgy igen, bízz meg egy könyvvizsgálót az üggyel, igaz az picit drágább lesz.
Jah, és az ilyet az átvétel előtt szokták megnézni, nem utána.
4/6 anonim válasza:
Könyvvizsgáló lesz a te embered, igaz nem olcsó a munkadíj. Viszont okos emberek tényleg átvétel előtt csináltatják meg ezt.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a figyelmeztetést! Az átvétel kényszerhelyzet miatt történt, családon belül, sajnos más lehetőség nem volt. 25 éve én alapítottam a kft-t, 6 éve adtam át jól működően, amikor tényleges nyugdíjba mentem. Nem kellett volna!
2021. szept. 24. 05:24
6/6 A kérdező kommentje:
Az előzőt #3-as #4-esnek válaszolom! Végső megoldásként, a csőd szélén, de tisztán szeretnek látni, mint 25 éve tulajdonos. Sajnos a jog szerint a tulajdonosnak nincs beleszólása az ügyek intézésébe, csak ha taggyűlést hív össze! A pénzügyekbe sincs belelátása, csak amikor már nagy a baj! Tehát kényszerhelyzet miatt kellett átvennem (inkább visszatérnem) idős korom ellenére!
2021. szept. 24. 05:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!