Kötelező beengedni az adóellenőrt a lakásba, ha otthonában árusít valaki?
tudod, a rendőrt se vagy köteles beengedni a lakásodba.
akkor mehet be ha bűncselekményt észlel vagy ha pl házkutatásra van parancsa.
NAV-osoknál ez nem tudom hogy működik, de szerintem ott is lehet valami végzést hozni, hogy legközelebb bemehessen, akár rendőri kísérettel. legalábbis szerintem.
"próbavásárlást akkor nem tartanának, de pl lefoglalnának mindenféle adathordozót, termékeket, stb."
Hasznosak a válaszok, köszönöm mindenkinek!
H az adathordozókon nyomát találják üzleti levelezésnek, árlistáknak, könyvelésnek, az bizonyítja, hogy üzletel. Tehát erre kell figyelnie az ismerősömnek.
Most nem azért, de ez nem rohadtul mindegy?
A NAV-nak joga van ellenőrizni, hogy az ismerősöd csal-e az adóval. Lehet, hogy ideiglenesen távol lehet őket tartani, de hosszabb távon tök mindegy. Valószínűleg az ellenőr sem volt tisztában azzal, hogy mit kell egy ilyen helyzetben tennie, és nem akart bizonytalanul nekiállni keménykedni.
Amúgy ha az magánlakás, akkor mi a francért folytat ott bárki üzleti tevékenységet? Ez kissé logikai bukfenc, erre én biztos nem hivatkoznék, ha már amúgy is bajban vagyok.
Most komolyan bárki azt gondolja, hogy ezzel meg lehet úszni mindent? És ő élete végéig adót csalva árusítja ott a dolgokat? Lehet, hogy ez egy nagyon stílusos adóellenőr-elhajtás volt, lehet rajta röhögni a kocsmában, de ennyi és nem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!