IFA-t hova kell utalni?
Tudom, hogy lehet csekken is de utalni szeretném nem találok bankszámla számot, hogy Gyula város idegenforgalmi adóját hova is kellene utalni?
A nyilvántartó rendszerben megvan az IFA kimutatás, google nem a barátom, legalábbis én nem találom hova kellene utalnom
Idő közben sikerült!
Köszönöm szépen!
Nem tudom mennyire vagy jártas a témában... ha valaki munkavégzés céljából jött hozzánk "nyaralni" (színész) utána is meg kell fizetni az adót?
Köszönöm szépen
( régebben volt ilyen h munkavégzés céljából jött vendégnek nem kell fizetni)
Érthető
Köszönöm szépen a segítséget :)
A 498/2020. (XI.13.) kormányrendelet 2. § kimondja, hogy 2021. január 1. napjától a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig
a turizmusfejlesztési hozzájárulás fizetésére kötelezettet nem terheli turizmusfejlesztési hozzájárulás fizetési kötelezettség, erre az időszakra a turizmusfejlesztési hozzájárulást nem kell megállapítania, bevallania és megfizetnie,
az ebben az időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának nem kell megfizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek nem kell beszednie, befizetnie, a megállapított, de be nem szedett adót azonban – kivéve, ha annak összege nulla – be kell vallania az adóhatósághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!