Munkanélküliként a TB-t milyen számlaszámra kell utalni? Mit kell megadni a közleményben?
A könyvelőm azt mondta, hogy az Egészségbiztosítási Alap számlaszámára kell utalni, de nem egyértelmű, amit találtam a neten.
Köszönöm szépen!
10032000-06055826
Közleménybe pedig az adóazonosítódat írod.
Pfff... Ehhez külön program kell, ha jól látom? Meg 14 oldalas kitöltési útmutató van hozzá? :O
Komolyan, mi van azzal, aki pl. 8 általánost végzett, és ezt nem tudja megcsinálni?
Itt sír mellettem a pár hónapos gyerek, azt hittem, nem kell egy befizetéshez szakirányú végzettség vagy egy teljes munkanap bogarászás...
Ha csak simán átutalom, az nem elég?
Köszönöm!!!!!
Köszikösziköszi.
Most szabin van, korábban meg, amikor kérdeztem emailben h hogy csináljam, nem válaszolt, azt hittem azért, mert annyira egyszerű h oldjam meg egyedül...
Köszönöm, szép nyári napokat!
2020. július 01-jétől új rendszer van ezzel kapcsolatban.
Az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettségről a biztosítási jogviszony vagy az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megszűnésének bejelentésétől számított 8 napon belül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) tájékoztatást küld a fizetésre kötelezett részére és a fizetési kötelezettséget a kötelezett adószámláján az egészségbiztosítási jogviszony nyilvántartás jelzése alapján automatikusan előírja.
A jogszabályi rendelkezések értelmében tehát egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett magánszemélynek kizárólag akkor kell bejelentkeznie az adóhatósághoz, ha a NAV valamely oknál fogva a biztosítási jogviszonya vagy az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsága megszűnéséről nem értesült és a fizetési kötelezettségét nem írta elő.
Tehát nem feltétlenül kell első körben bejelentkezni a járulék fizetése alá, csak kizárólag akkor, ha a NAV-tól nem kapsz erre vonatkozóan fizetési kötelezettsége előíró határozatot.
2020. július hónaptól (08. 12-én esedékes) a fizetési kötelezettséget a NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla megnevezésű, 10032000-06055826 számlaszámra kell teljesíteni.
Közleménybe elég (és szükséges) az adóazonosító jeledet feltüntetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!