Munkanélküliként mostantól hová kell tb-t fizetni? (volt valami jogszabályi változás)
Mióta munkanélküli lettem, minden hónapban utaltam ezt az egészségügyi alapot megillető 7710 forintot (be is jelentettem, hogy magam után fizetem), de most látom az adószámlán, hogy ebben a hónapban először én elutaltam bár, de 12-én nem vonták le (és ma sem), mert olvasom a neten, hogy változik a bankszámlaszám és az adónem amire fizetni kell.
Mi a teendőm? Jövő hónapban csak az újra fizessem és kész?
Te utalsz a NAV egy számlájára, a 7710 forint túlfizetésként látható az adott adónemre vonatkozó adószámlakivonaton minden hónap 12-éig. 12-én elvileg levonják és onnantól az egyenleged már nem 7710 forint, hanem nulla. Az Ebev oldalon tudsz adószámlakivonatot lekérdezni. Ebben a hónapban nem vonta a NAV, eddig viszont igen, de biztos csak az átállás miatt. Jelenleg azonban túlfizetésem van emiatt (mintha nem kellett volna utalnom, pedig utaltam) Bocsi a sok hülyeségért, csak túl alapos és emiatt az ilyen dolgokon aggódós vagyok. :)
(Ha esetleg valaki másnak mégis levonták csak nekem nem, megköszönöm ha jelzi, mert akkor tényleg az én biztosítotti viszonyommal van a baj)
Könyvelő vagyok, nem kell magyarázni, hogy hogyan működik az adószámla :)
Így már értem a logikádat, de nem levonják, hanem előirják a tartozást, azért nullázódik ki a befizetéseddel. Ma van a határidő, simán elő szokott fordulni, hogy az előírás csúszik pár napot. Katát is volt amikor csak 16-17-én írták elő.
A pénzt elutaltad, ne aggódj ezen. Ahogy írtam is, most még a régi számlaszámra kellett utalni, jövő hónaptól kell majd az újra.
Kíváncsi vagyok, lesz-e olyan kedves a NAV, hogy ezt jelzi nekünk, hogy át kell állítani a beütemezett utalást, mert már nem oda kell? :D
Vagy örülhetek, hogy rátaláltam erre a kérdésre... :D
Biztos egy rakás ember, aki épp elvesztette pár hónapja a munkáját, olvassa a Magyar Közlönyt :D
Alapból nem értettem egy csomó mindent. Péládul, hogy ha én jelezni akarom, hogy szeretnék biztosítást, miért a NAV-nál van dolgom? :) Soha nem is jártam ennél a NEAK-nál, nem tudom mire való, de nekem is magas minden ebben a világban.... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!