Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Meddig nem kell kriptovaluta...

Meddig nem kell kriptovaluta nyereségből adózni?

Figyelt kérdés
Olvastam , hogy ha az 1 éven belüli kereskedésem nem éri el a magyar minimálbért, akkor nem kell bevallani, nem kell utána adót fizetni. Ez tényleg így van?

2021. aug. 17. 17:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Te azt nem tudod hogy én mit gondolok. Inkább a saját bizonytalanságodat vetíted ki rám. Önmagadnak bizonygatod mindezt vagy mi van?
2021. aug. 20. 07:28
 22/26 SIDLER22 ***** válasza:
Nem. Csak elmagyaráztam, hogy mivel nem érted a működését ezért bizonytalanul és hibásan állsz hozzá. El kéne végre dönteni, hogy vagy megtanulod hogy működik vagy nem pofázol bele.
2021. aug. 20. 11:38
 23/26 anonim ***** válasza:
A működését te nem érted ha azt hiszed ennyire biztos. A kriptó extrém kockázattal bír, nincs felügyeleti szerv és sokminden más. Max erősen hiszed hogy biztos de ettől még nem lesz az.
2021. aug. 20. 11:44
 24/26 SIDLER22 ***** válasza:

Figyelj ebben mi különbözünk. Senki nem mondta, hogy az összes pénzedet rakd bele ebbe. Én sem az összes pénzemet raktam rá kriptóra.

Én Február óta foglalkozom a témával. Sok mindent megtanultam róla és ezek alapján úgy döntöttem, hogy azt a minimális kockázatot hajlandó vagyok bevállalni, cserébe, hogy a pénzemből még több legyen. Vagy ha nem is. Legalább az inflációt elkerüljem.

Az, hogy te a kriptovilág ismerete ellenében ezt elutasítod az a te dolgod. De másokat ne próbálj rábeszélni, hogy ne csinálják. Én sem próbálok senkit rábeszélni, hogy csinálja. Elmondom a tapasztalataimat és azok alapján eldöntheti, hogy mit akar. Illetve buzdítom rá, hogy Ő is nézzen utána a dolgoknak.

És saját tapasztalataim alapján a kriptónak picivel nagyobb kockázata van mintha bankba tartanád a pénzed, de extrém kockázatnak semmiképp nem hívnám. Persze ez attól is függ, hogy hogyan és hol tárolod a pénzed.

De az biztos, hogy azok körében akik ezt elutasítják, jóval nagyobb arányban vannak azok akiknek alap szinten sincs fogalma a témáról. Sajnos az ember ilyen. Amit nem ismerünk attól félünk.

A magyar meg aztán főleg!

Magyaroknál vettem észre főleg, hogy ilyen kis zsugori konzervatívok, hogy "júúj itt a kis Forintom ezt kaptam a kemény munkámért! Ebből aztán egy darabot nem adok senkinek drágaszágom!"

Szóval nem probléma, hogy így döntöttél (amúgy is addig jó egy piac amíg kevesen vannak benne), de másokra ne akard átvetíteni a te megállapításaidat.

2021. aug. 20. 12:14
 25/26 anonim ***** válasza:
Ja hogy csak február óta. Így már értem. Kb. ilyenkor szokta magát mindenki szakértőnek hinni. Ezen annó én is átestem.
2021. aug. 20. 13:31
 26/26 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom olvass utána ennél sokkal jobban s lassan le fog tisztulni benned a kép a kockázat mértékéről s sokminden másról is s nem fogsz kitalálni ilyen hülyeségeket hogy ki mit gondol hisz mond stb.
2021. aug. 20. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!