Meddig nem kell kriptovaluta nyereségből adózni?
Figyelj ebben mi különbözünk. Senki nem mondta, hogy az összes pénzedet rakd bele ebbe. Én sem az összes pénzemet raktam rá kriptóra.
Én Február óta foglalkozom a témával. Sok mindent megtanultam róla és ezek alapján úgy döntöttem, hogy azt a minimális kockázatot hajlandó vagyok bevállalni, cserébe, hogy a pénzemből még több legyen. Vagy ha nem is. Legalább az inflációt elkerüljem.
Az, hogy te a kriptovilág ismerete ellenében ezt elutasítod az a te dolgod. De másokat ne próbálj rábeszélni, hogy ne csinálják. Én sem próbálok senkit rábeszélni, hogy csinálja. Elmondom a tapasztalataimat és azok alapján eldöntheti, hogy mit akar. Illetve buzdítom rá, hogy Ő is nézzen utána a dolgoknak.
És saját tapasztalataim alapján a kriptónak picivel nagyobb kockázata van mintha bankba tartanád a pénzed, de extrém kockázatnak semmiképp nem hívnám. Persze ez attól is függ, hogy hogyan és hol tárolod a pénzed.
De az biztos, hogy azok körében akik ezt elutasítják, jóval nagyobb arányban vannak azok akiknek alap szinten sincs fogalma a témáról. Sajnos az ember ilyen. Amit nem ismerünk attól félünk.
A magyar meg aztán főleg!
Magyaroknál vettem észre főleg, hogy ilyen kis zsugori konzervatívok, hogy "júúj itt a kis Forintom ezt kaptam a kemény munkámért! Ebből aztán egy darabot nem adok senkinek drágaszágom!"
Szóval nem probléma, hogy így döntöttél (amúgy is addig jó egy piac amíg kevesen vannak benne), de másokra ne akard átvetíteni a te megállapításaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!