Kriptovaluta nyereség utáni adózás hogyan működik, kinél lehetne utánajárni?
Sziasztok.
Bár még egyáltalán nincs semmiféle ilyen befektetésem, érdekelne, hogy ez pontosan hogyan működik a NAV fele?
Kinél tudnék utánajárni, hogy milyen módon kell adóznom a kivett kriptovaluta átváltása után?
A válaszokat előre is köszi!
Így a választ elolvasva, elsőre nem tűnik túl egyszerűnek.
Interneten esetleg vannak erről leírások, esetleg videók? (Kerestem, nem találtam, de őszintén nem is tudom, hogy erre hogyan kéne rákeresni.)
Lett/lesz nemsokára törvénymódosítás, szóval, a 15+15.5 akkor már csak 15 lesz.
Nem kell adóelőlegezned meg ilyeneket negyed évente. Adót akkor fizetsz és vallassz be, amikor hasznot realizálsz, értsd pénzre váltod.
Példa: veszel ma egy ethereumot, tartod 5 évig. Elmegy az 5 év, pénzre váltod, a számládra teszed. Ha a számládra tett pénz több, mint amiért ethereumot vettél, a különbséget leadózod ahogyan éppen kell és bevallod. Ha kevesebb vagy ugyanannyi a pénz amit ki tudsz venni belőle, mint amit betettél, akkor vagy nincs jövedelmed ami adóalapulszolgálhatna vagy veszteséged van, ami nem adóköteles.
Ezt találtam, talán így érthetőbb :
Akkor pótold :D
Viccet félretéve: valami nyilvántartás mindenképp kéne. Trade history vagy bármi elérhető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!