Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Elfogadják ezt igazolásnak,...

Elfogadják ezt igazolásnak, és vajon megkapom az illetékmentességet?

Figyelt kérdés

800.000 ft a lakásvásárlásnál a vagyonszerzésem.

Hiánypótlással beküldtem egy olyant:

Másod állásom megbízási szerződését.

Egy kérelmet, hogy ezt az összeget ne vegyék figyelembe, arra hivatkozva, hogy nem biztosított a folyamatos jövedelem szerzés, és a szerződés nem kötelezi a munkaadómat, hogy munkát kapjak.

Egy fundamenta levelet, mely elutasítanak, hogy több adóságot nem tudunk kifizetni, ezért egy kezest kell bevonni, illetve hogy ők se vették figyelembe a másodállásom által keresett jövedelmet:"Nem tudjuk figyelembe venni a megbízási szerződését" Illetve "Nem biztosított a kölcsön folyamatos törlesztése."

(a szerződésben szerepel a kezesünk, és a kérelembe belefogalmaztam, hogy nem is kaptuk volna meg a hitelt, mert nem marad az alap megélhetéshez elegednő szabad jövedelmünk)

#adó #NAV #Vagyonszerzési adó
2021. júl. 28. 21:27
A kérdező szavazást indított:
Erre meg kellene kapni
Vagy megkapjuk vagy nem
Nem fogjuk megkapni, bele fogják számolni a másodállás jövedelmét.
5 szavazat
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:

2 en vettük fel a hitelt, többesszámba olvasd.

Elnézést, kicsit fáradt vagyok.

2021. júl. 28. 21:28
 2/26 anonim ***** válasza:

Akinek van 20 milliója lakásra, annak legyen illetékre is.

Részletfizetést lehet kérni, azt megadják!

2021. júl. 29. 10:54
 3/26 anonim ***** válasza:
A nav-ot nem érdekli, hogy van-e egyáltalán fizetésed. Nem szeretetszolgálat.
2021. júl. 29. 10:56
 4/26 anonim ***** válasza:

A fundamentának semmi köze a vagyonszerzési illetékedhez. Az illeték az állam bevétele, nem a fundamentáé

NAV foglalkozik vele. Ha sokallod, 1 millió alatt kérhetsz rá automatikus részletfizetést max 12 hónapra (vagy kérhettek... nem tudom az ingatlan tulajdonjogot is megosztottátok-e vagy nem vagy csak a te nevedre ment)

Esetleg valamilyen illetékkedvezményt nem tudtál volna igénybe venni? Nem tájékoztatott róla az ügyvéd az adásvételkor? Őneki kellett volna az illetékkedvezményre szolgáló nyomtatványt is benyújtani a NAV fele

Egykét dolog amire a magánszemély kaphat illetékkedvezményt: 35 éves korig, első ingatlan vásárlás (asszem az illeték fele csak a fizetendő), ha egy éven belüli lakás eladás történik a megvetten kívül még, annak azeladási ára levonható a megvett lakás árából, és csak a különbözet lesz az illeték alapja

2021. júl. 29. 11:13
 5/26 A kérdező kommentje:
igen, de mivel a szerződès dec. 15.-èn írtuk alá, ezèrt akkor mèg 15m alatt a feltètel, ami miatt nem játszik nállunk. Nekünk kellett utánna mennünk, kèrelmet adtam be a mèrsèklès ès elengedèsre, ha nem kapjuk meg akkor rèszletfizetès ès halasztás....
2021. júl. 29. 11:21
 6/26 A kérdező kommentje:
2: nem volt rá pènzünk, ezèrt vettünk fel hitelt...
2021. júl. 29. 11:22
 7/26 A kérdező kommentje:
1/2 hányad van (tehát igen megosztottuk)
2021. júl. 29. 11:23
 8/26 A kérdező kommentje:
nekünk azt mondták 2 százalèk lesz... mi erre kèszültünk, de mivel 20M volt a lakás így lett 4 % ami egybe azèrt sok...
2021. júl. 29. 11:24
 9/26 anonim ***** válasza:

Az ingatlan-vagyonszerzési illeték mindig 4% volt, haverom is pár éve az 5 milliós lakásra 4%-ot fizetett, nem tudom neked ki mondott 2-t :)

Akkor gondolom ment az illeték is felesbe tehát 400-400 ezer :) mondjuk ha együtt éltek (párod gondolom) tökmindegy mert egy háztartás vagytok tehát közös a teher is

Igen.. Valószínű a részletfizetési kérelem lesz a nyerő meg a befutó amit megadnak.

Amúgy az illetékkiszabás valószínű a dec.15-i hatály szerint történt. Csak általába van cirka fél év csúszás mire az illetékkiszabás megérkezik.

2021. júl. 29. 11:31
 10/26 A kérdező kommentje:
fris házas 35 alatt első lakás 15M. ft alatt. Ha ez a 3 megvan akkor 2%
2021. júl. 29. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!