Elfogadják ezt igazolásnak, és vajon megkapom az illetékmentességet?
800.000 ft a lakásvásárlásnál a vagyonszerzésem.
Hiánypótlással beküldtem egy olyant:
Másod állásom megbízási szerződését.
Egy kérelmet, hogy ezt az összeget ne vegyék figyelembe, arra hivatkozva, hogy nem biztosított a folyamatos jövedelem szerzés, és a szerződés nem kötelezi a munkaadómat, hogy munkát kapjak.
Egy fundamenta levelet, mely elutasítanak, hogy több adóságot nem tudunk kifizetni, ezért egy kezest kell bevonni, illetve hogy ők se vették figyelembe a másodállásom által keresett jövedelmet:"Nem tudjuk figyelembe venni a megbízási szerződését" Illetve "Nem biztosított a kölcsön folyamatos törlesztése."
(a szerződésben szerepel a kezesünk, és a kérelembe belefogalmaztam, hogy nem is kaptuk volna meg a hitelt, mert nem marad az alap megélhetéshez elegednő szabad jövedelmünk)
2 en vettük fel a hitelt, többesszámba olvasd.
Elnézést, kicsit fáradt vagyok.
Akinek van 20 milliója lakásra, annak legyen illetékre is.
Részletfizetést lehet kérni, azt megadják!
A fundamentának semmi köze a vagyonszerzési illetékedhez. Az illeték az állam bevétele, nem a fundamentáé
NAV foglalkozik vele. Ha sokallod, 1 millió alatt kérhetsz rá automatikus részletfizetést max 12 hónapra (vagy kérhettek... nem tudom az ingatlan tulajdonjogot is megosztottátok-e vagy nem vagy csak a te nevedre ment)
Esetleg valamilyen illetékkedvezményt nem tudtál volna igénybe venni? Nem tájékoztatott róla az ügyvéd az adásvételkor? Őneki kellett volna az illetékkedvezményre szolgáló nyomtatványt is benyújtani a NAV fele
Egykét dolog amire a magánszemély kaphat illetékkedvezményt: 35 éves korig, első ingatlan vásárlás (asszem az illeték fele csak a fizetendő), ha egy éven belüli lakás eladás történik a megvetten kívül még, annak azeladási ára levonható a megvett lakás árából, és csak a különbözet lesz az illeték alapja
Az ingatlan-vagyonszerzési illeték mindig 4% volt, haverom is pár éve az 5 milliós lakásra 4%-ot fizetett, nem tudom neked ki mondott 2-t :)
Akkor gondolom ment az illeték is felesbe tehát 400-400 ezer :) mondjuk ha együtt éltek (párod gondolom) tökmindegy mert egy háztartás vagytok tehát közös a teher is
Igen.. Valószínű a részletfizetési kérelem lesz a nyerő meg a befutó amit megadnak.
Amúgy az illetékkiszabás valószínű a dec.15-i hatály szerint történt. Csak általába van cirka fél év csúszás mire az illetékkiszabás megérkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!