Utólag lehet adózni?
A te nevedbe számláznak?? És azt hogy?? :O
Neked nincs adószámod, - ezek szerint ha kérded hogy adózz, tehát felételezem semmilyen módon ebből eddig nem adóztál -, hogy mernek a te neveddel számlázva vissza élni??
Ééés kinek a nevére állítják ki a számlát?? A te nevedbe? Mert azt nem tehetik meg hogyha nem vagy vállalkozó és nincs adószámod! Ha te kapod a pénzt akkor gondolom a te nevedre számláznak... Nagyon nem stimm itt valami!
Ilyen meg hogy szabadúszói munka ilyen fogalmat az adózás nem ismer... :D
Rendszeres gazdasági - VÁLLALKOZÁSI - tevékenységet igen! Amihez adószám kell, vállalkozás! Vagy pedig munkaviszony, megbízási jogviszony!
Gondolom valami elszámolást, vagy teljesítésigazolást kap, azt hívja számlának...
Mondjuk a cég is megér egy misét, hogy feketén fizet.
Én értem, hogy miről beszél a kérdező, bár nem hívnám fordított számlázásnak. Én is dolgoztam pl. az Upwork-ön, ez egy munkaközvetítő oldal (amerikai), ők kifizetik nekem a pénzt a munkáért, én meg aláírtam az elején, hogy a saját országom szerint adózok utána. Nekik nincs szükségük számlára tőlem, elég nekik ez a papír, amit minden évben aláírtam, ők azzal ott él tudnak így számolni. Én nem feketén akartam ezt csinálni, ezért kiváltottam a Katát, és minden hónapban kiállítottam egy számlát is az Upwork-nek, amit nem küldtem el nekik, mert őket nem érdekli, csak azért csináltam, hogy én le legyek fedve.
A YouTube jutalékos rendszert nem ismerem pontosan, de az is hasonló, nem? Ők kifizetik neked a jutalékot, te meg úgy adózol utána, ahogy tudsz/akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!