Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit csináljak? Jelezzek a NAV...

Mit csináljak? Jelezzek a NAV felé most? Többi lent.

Figyelt kérdés
5 éve végeztem a középiskolával, azóta 4 évig nem volt fizetve a TB-m. Estin tanultam 3 évet. Nyilván munkát azóta se találtam hiába van elvileg jó szakmám. Dolgoztam/dolgozok suli mellett, de nem fő állásban csak feketén mert ez van ezt találtam. Na most a kérdésem az, hogy jelezzem ezt a NAV felé vagy lassan csak lesz egy normális bejelentett munkahelyem és ha ők elkezdik nekem fizetni a TB-t akkor nem kell törődnöm ezzel? A NAV tol semmilyen tájékoztatást nem kaptam, semmit nem küldtek.

2021. jún. 30. 08:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Havan pé.nzed kifizetni az elmarafást, jelezd.
2021. júl. 4. 08:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Megnéztem ügyfélkapun és 0 Ft tartozást jelez.. Nem igazán értem, hogy lehetséges.
2021. aug. 14. 17:58
 13/16 anonim ***** válasza:

Úgy - ahogy már említettem -, hogy még nem jutottak el hozzád a sorban...

Te döntesz: Vagy jelzed a NAV felé azt, amit 2020. július 01. óta nem kell, csak egy lehetőség, vagy nem, és megvárod, hogy ők majd értesítenek a visszamenőleges fizetési kötelezettségedről. Az is lehet, hogy soha nem kapsz értesítést, mert valahogy elkerülöd a figyelmüket. Mindegy, hogy melyiket választod, bírságot nem szabnak ki, ha nem jelzed. Ha írnak elő fizetési kötelezettséget, maximum késedelmi pótlékot számolnak fel rá (mint minden lejárt esedékességű tartozásra), de mulasztási bírságot még soha nem szabtak ki ilyesmi miatt, pedig megtehetnék.

5 éven túli hátralékot pedig nem írnak elő kötelezettségként, mert elévült hátralékot nem hajthatnak be.

Addig is kezd el gyűjtögetni az aprókat, lehet, hogy jól jön még.

2021. aug. 15. 06:50
 14/16 anonim ***** válasza:
... továbbá: Ha mégis lesz egyszer fizetési kötelezettséged, még mindig ott vannak a fizetési kedvezmények lehetősége úgy mint halasztás, részletfizetés, mérséklés...
2021. aug. 15. 06:52
 15/16 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnék kérdezni tőled egy két dolgot privátban ?
2021. aug. 16. 14:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Persze. Kérdezz...
2021. aug. 18. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!