Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerintetek mennyi az esélye...

Szerintetek mennyi az esélye ,hogy a nav kijön és felértékeli a házat ?

Figyelt kérdés
Vettünk egy házat nem közeli csaladtagtól de jóval a piaci ár alatt ,szerintetek mennyi az esélye ,hogy háromszorosára értékeli a házat a NAV ha kijön ellenőrizni ?

2021. jún. 2. 09:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
EGy ismerösnél azér volt az SOS eladás KP-ért, mert lefoglalóztak egy házat, a bank meg húzta a kifizetést, nekik meg lejárt käzöben a határidö - ha nem fizetnek, bukjßak a foglalót meg a házat is.
2021. jún. 2. 17:13
 12/12 anonim ***** válasza:

Én úgy jutottam hozzá ilyen ingatlanhoz, hogy az ÖBV már az árverésre készülődött. Még előtte a tulajdonos eladta, de tudta, hogy nem fog elkelni piaci áron. Én jöttem szembe, megláttam benne a lehetőséget, és megvettem kb. fele áron, mint amennyiért a környéken szokásos.

Senki nem jött ki a NAV-tól, a fele árra vetették ki az illetéket. Mondjuk az adásvételi szerződésben nem győzte az ügyvéd felsorolni az ingatlant terhelő különböző jogokat és az is benne volt, hogy az ingatlan komoly felújításra szorul, mivel 30 éve még csak festve sem volt benne. Valószínűleg ez tartotta őket vissza a felértékeléstől. :)

A kolléganő szintén áron alul vett egy házat, mire kijöttek volna felmérni az illeték miatt, már fel is újították. Az volt a mázlijuk, hogy hitelt igényeltek hozzá, ott pedig egy értékbecslő felmérte a hitel miatt az ingatlan értékét. Fényképek is készültek az eredeti állapotról. Azt mutogatták a NAV-osoknak. Elfogadták, nem emeltek becsértéket.

2021. jún. 3. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!