Szerinteted jól tette anyám, hogy eleget tett (a szerintem jogtalan) követelésnek és 150ezer forintot elutalt a behajtóknak?
Édesapám már 7 éve meghalt. Sajnos csak adósságot örököltünk tőle, ami nehéz évekhez és sok gürizéshez vezetett. Halála után közjegyző által hagyatéki lett kiállítva. Fel volt tüntetve minden egyes (leginkább hitelkártya) tartozás. A felgyülemlett adósságot már vagy 2 éve visszafizettük ezt több követelő cég is megerősítette és erről van is bizonyítékunk. Namost..a múltat szépen felbojgatva egy ún. LegalRest Zrt cégtől kaptunk egy levelet miszerint 150.000forinttal tartozunk nekik, ezt a követelést a raifeisen banktól vették meg.
Ami már csak azért furcsa mert valóban volt raifeisen bankos tartozásunk, de annak a követelését a HIVATALOS HAGYATÉKI papír szerint a jóval hitelesebb Cessio nevű cég vette át nem pedig holmi LegalRest Zrt. Ha ez még nem lenne elég a követelés azóta el is évült, erre ők csak úgy reagáltak, hogy "a régi címre küldtünk már évekkel ezelőtt követelő levelet"
(És persze..tegyük fel, hogy jogos a követelés, de ilyenkor nem lenne kutya kötelességük ezt bizonyítani, hogy a régi címre küldtek már követelő levelet? Mert amikor erre kérdeztem rá, kitérően reagálták) Egyik nap idegesen felhívtam őket, kérdeztem, hogy ezt mégis mire véljem erre ők csak annyit mondtak meghökkenve " mi csak azt mondjuk amit látunk".
De, ha ez még mindig nem lenne elég, azt állítják, hogy a nővérem is tartozik szintén 150K-val és még szóba is hozták, hogy telefonon keresztüli felszólításra azt is küldjük el nekik(vicc..:D)
Szintén írták, hogy a hagyatékin szerepel raifeisenes tartozás..ez mind szép és jó, de a raifeisenes követelést a cessio vette át nempedig a legalrest.
Mindegy..hülye vagy nem hülye anyám kifizette őket mielőtt bizonyították volna a követelés jogosságát.
Azt tudni kell, hogy magát az adósságot a behajtó cégek adják veszik egymás között.
Szóval lehet, hogy anno a Cessio volt vette át a követelést, de azt eladhatta a Legalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!