Szerintetek mennyi az esélye ,hogy a nav kijön és felértékeli a házat ?
Figyelt kérdés
Vettünk egy házat nem közeli csaladtagtól de jóval a piaci ár alatt ,szerintetek mennyi az esélye ,hogy háromszorosára értékeli a házat a NAV ha kijön ellenőrizni ?2021. jún. 2. 09:49
1/12 anonim válasza:
Én is vettem így ingatlant. 22 millióért vettem, de nagyon áron alul, a nav 40-re értékelte, amikor kijött ellenőrizni az illeték miatt. Benne van a pakliban.
2/12 anonim válasza:
HA nagyon a helyi árszint alatt van, akkor majdnem biztos, hogy felértékeltetik.
Ez azonban csak az illeték szempontjából számit, az lesz magasabb, az eladónak nem kell kifizetned a különbözetet.
Az illetékre meg lehet részletfizetést kérni, ha egyben problémás lenne kifizetni.
(Meg vedd úgy, hogy sokkal többet megspóroltál a vételáron, mint amivel több az illeték, azaz még mindig te jártál jobban!)
4/12 anonim válasza:
Csak kíváncsiságból, hogy szerzitek ezeket az ingatlanokat? Hogyan lehet mélyen piaci ár alatt házhoz jutni?
6/12 anonim válasza:
Én pl úgy, hogy az eladónak s.o.s kellett eladnia. És csak kp játszott nála. Amúgy nem ért 40-et az ingatlan, nagyon max 35-öt szerintem, de nem akartam huzakodni a navval, ígyis olcsón jutottam hozzá. Volt rajta még kis jelzálog, azt kifizettem, így lett összesen 22 körül.
7/12 Fsms válasza:
Van esély rá, ismerősömnél voltak.
8/12 anonim válasza:
#6: Van valami háttérsztori is? Gondolom az SOS kp olyasmit jelent, hogy ha nem adja el neked az ár kétharmadán ott helyben, akkor többet veszít mint tíz misi, tehát nagyon meleg helyzetben lehetett. Hogy találtál rá egyáltalán? Nyilván nem egy szokványos ingatlanértékesítési csatornán.
9/12 anonim válasza:
A háttrésztoriját nem tudom. Konkrétan a szomszéd épületben volt a dolog, úgyhogy ismertük egymást. A kp azért volt fontos, mert nem volt ideje hitelre meg ilyesmire várni, valamint inkasszó volt a számláján.
10/12 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés akiknél voltak kint ellenőrizni mennyi időn belül menntek ? Ha nem menntek mennyi időn belül küldték az illetéket ?
2021. jún. 2. 15:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!