Ha csak fogadtam pénzt Revolut-on (kisebb összegek, max havi 90-100 ezer értékben), azt a Revolut jelenti e a NAV-nak mondjuk CRS-en keresztül? Nem munkabér - valaki aggódott értem, hogy ne haljak éhen Covid alatt.
Köszönöm a megnyugtató sorokat, de tényleg itt ülök most tanácstalanul, hogy merjem e megadni a Revolut-nak az adószámom vagy sem. (Nyilván meg fogom adni.) A Revolut meg ugy olvastam, hogy a CRS alapján, mint minden banki jelleggel működő szervezet beszed bizonyos információkat, amiket továbbíthat abba az országba ahol a számlát tulajdonló személy adózik: hevenyészett fordításban személyes adatok, számla egyenleg és befektetési jövedelem (beleértve a megszerzett számlakamatokat és osztalékokat).
Namost, nekem kb egyik se volt - csak ez a számlámra beeső elsősegély, ami után nyilván nem adóztam, de tudtam kaját venni.
Örülnék, aki tájékozott a témában elmondaná nekem mit várhatok.
Ha nem adod meg, akkor is el fog jutni, csak cserebe felfuggesztik a accountodat es az adocsalas vadja siman megall, hiszen meg a nyomokat is megprobaltad eltuntetni. (Amit eddig mondtunk sokan, hogy a Revolut nem tud anonim lenni, az beert, az EU-s adohatosagok elovettek, innentol kezdve a kapcsolo kartyaktol kezdve sok uton osszekothetik a vonakodo tulajdonosokkal. A revolut nem olyan, mint Svajc (volt).)
Ehhez kepest minden gond nelkul beadhatsz egy helyesbito adobevallast, feltuntetve benne a kimaradt dolgokat, es mentesulnel barmilyen begativ kovetkezmeny alol.
Elegge egyertelmu, hogy melyik lenne logikusabb.
Valahonnan kellett jojjon a penz.
Segely, adomany, ajandek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!