Családi otthon adókedvezmény, Gyed és munkabérből. Jól gondolom?
Figyelt kérdés
Az apa veszi igénybe a gyedet. Maximum fog járni. A br.225.000 Ft,a munkabér br.350000 környéke. A munkáltató kifizetőhely. Családi adókedvezményt 3 gyerek után vesszük igénybe. Ez esetben összevonás után, vagy csak a bérből kapjuk ugyanúgy? Én úgy gondolom ,hogy 225.000+350.000= 575.000 adójából/járulékaiból vonják együttesen. Vagy nem tudom marad e a járulékokra. Mennyi nettóval számolhatunk így/hó, összesen?2020. jún. 2. 11:13
1/3 A kérdező kommentje:
Ooo az otthon szót az autocorrect szúrta be,én pedig nem vettem észre. Szóval családi adókedvezmény.
2020. jún. 2. 11:19
2/3 anonim válasza:
Összeadódik, igen. A két nettó külön-külön 168750 ill 232750, ehhez jön a 99 ezer adókedvezmény.
A 350 bruttóból eddig is igénybe tudta venni az apa a teljes adókedvezményt. Ez most is így marad, csak pluszban kapja még a gyedet is.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2020. jún. 2. 13:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!