Családi adókedvezmény akkor 385.200Ft?
Sziasztok. Párom megkapta ügyfélkapun az adóbevallás tervezetet. De nem egészen értjük. Van 2 kislányunk. A második tavaly született december 14.én.
Az lenne a kérdésem hogy ami az adóbevallásbal fel van tüntetve hogy : Levont, befizetett adó, adóelőleg és a visszaigényelhető családi járulékkedvezmény együttes összege (37. + 69. + 74. + 75. sor) : 385.200Ft
Akkor ennyit fognak utalni a páromnak a két gyerek után? Mi egy összegben kértük nem havonta. :) Köszönöm szépen előre is a segítséget
Nem, nem ennyit fognak.
Be kell írni a gyerekek adatait, a kisebbre a terhesség 91. napjától lehet igénybe venni (először abban a hónapban, amikor ezt betöltötted). Akkor ki fogja számolni a rendszer mennyi jár.
Tehát ha pl júliustól jár a kicsire, akkor 6*10e + 6*40e vagyis 300e. amit vissza tudtok igényelni.
" Mi egy összegben kértük nem havonta. :) "
Na, én ezt a részét nem értettem!
Arra gondolt, hogy nem kérte a havi érvényesítést, hanem adóbevalláskor egy összegben igényli vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!