Adóbevallás, nyugdíjpénztár, adókedvezmény...?
Valaki,aki esetleg ért hozzá...
Segítene?
Kb egy hónapja ránéztem a tervezetre.Akkor rendelkeztem az 1+1%-ról,de a bevallást nem hagytam jóvá,mert fizetek önkéntes nyugdíjpénztárt, kérte a pénztár számlaszámát, az adókedvezmény miatt.
Akkor nem tudtam beírni,így félbe hagytam.
Ma leültem,hogy megcsinálom.
Nagy nehezen megtaláltam az üzenetek közt,hogy elfogadva,mint érvényes bevallás.
Akkor most így buktam azt a pénzt? Egyáltalán jó így a bevallás?
Tavaly nem is kaptam ilyen üzenetet hogy töltsem ki a 137es sort, gondoltam automatikusan oda utalják a 20%ot.(más lehetőség nem is lenne, egyéb nyugdíjpénztár tagja nem vagyok)
A beküldött bevallást sem tudom megnézni.
Lehet én vagyok hülye,de nekem túl bonyolult ez az oldal.
Ha a NAV tervezet "elfogadottként" van a rendszerben, akkor az már fekszik-nyugszik.
Ettől függetlenül nem buktak a pénzt, hiszen elévülési időn belül (5 év) a véglegessé vált bevallást is lehet "korrigálni".
Önellenőrzést kell benyújtani abban az esetben, ha a "korrigálás" az adóalapot vagy az adó összegét érinti (megváltozik annak összege általa). Ha nem érinti, akkor elég egy javítás/kiegészítés is.
Úgy kell elkészíteni, mintha csinálnál egy saját bevallást a jó adatokkal. Ugyanazon az 53-as nyomtatványon, csak az első lapon a "bevallás jellege" résznél jelezni kell (C-tábla), hogy önellenőrzést végzel, vagy javítást/helyesbítést adsz be.
Persze ehhez nem ártana látni azt a véglegessé vált tervezetet, amit a NAV rendszer már befogadott.
Nem volt rá még szükségem, de véleményem szerint ügyfélkapun keresztül a már véglegessé vált/beadott bevallás is megnézhető az eBEV szolgáltatások menüpont alatt.
Ha ráérek egy kicsit vacakolni a NAV borzalmas rendszerével, megnézem, hogy tényleg így van-e.
Köszönöm, kedves vagy.
Megpróbálom én ,ne töltsd az én ostobaságommal az időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!