Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Katás alanyi adómentes számláv...

Katás alanyi adómentes számlával egy kft tud valamit kezdeni?

Figyelt kérdés
Arra gondolom sem áfát visszaigényelni, semmit nem tud, tehát nekik akár felesleges is az ilyen számla?
2021. ápr. 22. 08:32
1 2
 11/17 Bolcs_Elek ***** válasza:
A katas szamla lenyege hogy afa mentes. Koltsegkent elszamolhato, de az afa alapot nem csokkenti.
2021. ápr. 22. 16:49
 12/17 xswerdy ***** válasza:
11. mármint a bármilyen okból ÁFA mentesen kiállított számlára igaz mindez, jelen esetben AAM (alanyi adómentesként) kiállított számlára. A KATA alanyisághoz ennek nem feltétlenül van köze, de a KATAsok döntő része alanyi adómentes is.
2021. ápr. 22. 16:55
 13/17 Bolcs_Elek ***** válasza:
12- es korrekt, te pontosabban, en erthetobben fogalmaztam
2021. ápr. 22. 17:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Érthetőbben, csak helytelenül :D
2021. ápr. 22. 17:51
 15/17 anonim ***** válasza:

A katas szamla lenyege hogy afa mentes

Aha. Vagy nem.

2021. ápr. 22. 18:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Kiveszek a társas vállalkozásom pénztárából 10 ezer forintot. És odaadom neked, egy szolgáltatásodért, amit a cégemnek végzel. Ha az érte adott számládat nem teszem be a könyvelésembe, akkor azzal a 10 ezer forinttal nem fogok tudni elszámolni, és a Hivatal azt vélelmezi, hogy elsikkasztottam, elfagyiztam...

2021. ápr. 24. 22:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát ha olyan hülye vagy, előző, hogy nem a kp-s számla kifizetését könyveled, akkor ja.
2021. ápr. 25. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!