Katás alanyi adómentes számlával egy kft tud valamit kezdeni?
Figyelt kérdés
Arra gondolom sem áfát visszaigényelni, semmit nem tud, tehát nekik akár felesleges is az ilyen számla?2021. ápr. 22. 08:32
11/17 Bolcs_Elek válasza:
A katas szamla lenyege hogy afa mentes. Koltsegkent elszamolhato, de az afa alapot nem csokkenti.
12/17 xswerdy válasza:
11. mármint a bármilyen okból ÁFA mentesen kiállított számlára igaz mindez, jelen esetben AAM (alanyi adómentesként) kiállított számlára. A KATA alanyisághoz ennek nem feltétlenül van köze, de a KATAsok döntő része alanyi adómentes is.
13/17 Bolcs_Elek válasza:
12- es korrekt, te pontosabban, en erthetobben fogalmaztam
14/17 anonim válasza:
Érthetőbben, csak helytelenül :D
15/17 anonim válasza:
A katas szamla lenyege hogy afa mentes
Aha. Vagy nem.
16/17 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Kiveszek a társas vállalkozásom pénztárából 10 ezer forintot. És odaadom neked, egy szolgáltatásodért, amit a cégemnek végzel. Ha az érte adott számládat nem teszem be a könyvelésembe, akkor azzal a 10 ezer forinttal nem fogok tudni elszámolni, és a Hivatal azt vélelmezi, hogy elsikkasztottam, elfagyiztam...
17/17 anonim válasza:
Hát ha olyan hülye vagy, előző, hogy nem a kp-s számla kifizetését könyveled, akkor ja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!