Katás alanyi adómentes számlával egy kft tud valamit kezdeni?
Mi a különbség a lényegét tekintve a kettőnek?
ÁFA-s számla: 10.000 + 2.700 Áfa= 12700,-ft ennyit fizetsz, majd a számla alapján visszaigényelsz 2700 ft áfát. 10.000,- ft amit leköltségelsz.
Kata: 10.000 ft számla, annyit is fizetsz és annyit is költségelsz.
Ennek a kérdésnek csak akkor van értelme ha te 10%-ért veszed az áfá-s számlát és 21,26%-ot igényelsz vissza de ez adócsalás.
Én csak a kérdésre próbáltam választ adni. Márpedig a kérdező semmi más értelmét nem látja egy számlának minthogy áfát-tud belőle visszaigényelni.
Az hogy az áfa értéket előtte kifizetem a számlakibocsájtónak már fel sem merült benne, ebből gondoltam a bizniszre :)
Nem igazán értem a kérdező szándékát?
Talán katás számlát szeretne eladni kftk-nek?
Akinek csepp esze van, nem ad vesz számlákat, ez már életveszélyes sport.
ÁFA-s számla: 10.000 + 2.700 Áfa= 12700,-ft ennyit fizetsz, majd a számla alapján visszaigényelsz 2700 ft áfát. 10.000,- ft amit leköltségelsz.
VAgy nem. MErt attól még fizethetz áfát másnak, hogy te nem vagy áfakötrös és nem vonhatod le :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!