Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most akkor nekem jár az...

Most akkor nekem jár az adókedvezmény vagy sem?

Figyelt kérdés

Ezt olvastam:

"Fontos kitétel, hogy teljes lakosság átlagos fizetésénél kevesebbet keresők részesülhetnek az adómentességben – a KSH statisztikái alapján 2020. októberében a bruttó átlagbér havi 397 400 forint volt -, az ennél magasabb jövedelemmel rendelkezőknek tehát továbbra is meg kell fizetniük az adót."

Na de az én fizetésem sosem ugyan az. Ugye pótlékok stb.. Ezek számítanak? Vagy csak a fix bruttó bejelentett fizetésem?

Mert a havi bruttó bérem (Pótlékok nélkül) bőven a bizonyos 397 ezer alatt van, viszont a Pótlékokkal+túlórával együtt lévő fizetésem olykor több.

Szóval most jár vagy nem jár nekem?

2021. márc. 11. 11:03
A kérdező szavazást indított:
Jár
Nem jár
8 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Véletlenül se írd oda, hogy konkrétan milyen adókedvezményről van szó...

Ha figyelmesebben olvastad volna a cikket, amiből másoltál:

"A kormány tervei szerint a jövő évtől a 25 év alattiak mentességet kapnak a személyi jövedelemadó megfizetése alól."

Magyarul erről semmilen döntés nincs. A miniszterelnök mondott valamit a rádióban, azt ennyi. Úgyhogy a kérdésed jelenleg teljesen értelmetlen.

De a válasz az, hogy MOST nem jár neked, mert nem született még ilyen törvény... Jövőre lehet, hogy járni fog neked, lehet, hogy nem, azt honnan tudná bárki előre???

Várd meg, míg a közlönyben megjelenik az év második felében vagy később, addig az összes cikk csak találgat, teljesen felesleges velük foglalkozni.

2021. márc. 11. 11:08
 2/5 anonim ***** válasza:
60%
Még kidolgozás alatt van ez, de szerintem nem jár.
2021. márc. 11. 11:09
 3/5 A kérdező kommentje:

Kulcs szavaknál megadtam, hogy SZJA.

Tisztában vagyok vele, hogy MOST nem jár, illetve 2022-re tervezik.

De én csak erre a kiszedett részletre szeretnék választ kapni. Hogy mit értenek bruttó alatt.

2021. márc. 11. 11:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz választ kapni, mert nem jelent meg még ilyen hivatalos törvény. De vsz. a törzsbért vennék alapul hozzá (pótlék stb. nélkül).
2021. márc. 11. 11:32
 5/5 anonim ***** válasza:

A beadott törvényjavaslat szerint járni fog a kedvezmény januártól. Minden 25 év alattinak jár, akkor is, ha akár egymilliós a bruttója. Az elv az, hogy a kedvezmény mértékéig jár az adómentesség és csak a felette lévő részből vonnak majd szja előleget.

Ismétlem, ez csak a beadott törvényjavaslat szerint van így. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz ebből leírva, elfogadva.

2021. márc. 11. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!