Most akkor nekem jár az adókedvezmény vagy sem?
Ezt olvastam:
"Fontos kitétel, hogy teljes lakosság átlagos fizetésénél kevesebbet keresők részesülhetnek az adómentességben – a KSH statisztikái alapján 2020. októberében a bruttó átlagbér havi 397 400 forint volt -, az ennél magasabb jövedelemmel rendelkezőknek tehát továbbra is meg kell fizetniük az adót."
Na de az én fizetésem sosem ugyan az. Ugye pótlékok stb.. Ezek számítanak? Vagy csak a fix bruttó bejelentett fizetésem?
Mert a havi bruttó bérem (Pótlékok nélkül) bőven a bizonyos 397 ezer alatt van, viszont a Pótlékokkal+túlórával együtt lévő fizetésem olykor több.
Szóval most jár vagy nem jár nekem?
Véletlenül se írd oda, hogy konkrétan milyen adókedvezményről van szó...
Ha figyelmesebben olvastad volna a cikket, amiből másoltál:
"A kormány tervei szerint a jövő évtől a 25 év alattiak mentességet kapnak a személyi jövedelemadó megfizetése alól."
Magyarul erről semmilen döntés nincs. A miniszterelnök mondott valamit a rádióban, azt ennyi. Úgyhogy a kérdésed jelenleg teljesen értelmetlen.
De a válasz az, hogy MOST nem jár neked, mert nem született még ilyen törvény... Jövőre lehet, hogy járni fog neked, lehet, hogy nem, azt honnan tudná bárki előre???
Várd meg, míg a közlönyben megjelenik az év második felében vagy később, addig az összes cikk csak találgat, teljesen felesleges velük foglalkozni.
Kulcs szavaknál megadtam, hogy SZJA.
Tisztában vagyok vele, hogy MOST nem jár, illetve 2022-re tervezik.
De én csak erre a kiszedett részletre szeretnék választ kapni. Hogy mit értenek bruttó alatt.
A beadott törvényjavaslat szerint járni fog a kedvezmény januártól. Minden 25 év alattinak jár, akkor is, ha akár egymilliós a bruttója. Az elv az, hogy a kedvezmény mértékéig jár az adómentesség és csak a felette lévő részből vonnak majd szja előleget.
Ismétlem, ez csak a beadott törvényjavaslat szerint van így. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz ebből leírva, elfogadva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!