Laktózérzékenység miatti adókedvezményt csak a pozitív kilégzéses teszt vagy a genetikai teszt után lehet igényelni?
NAV tájékoztató:
"A személyi kedvezményt az veheti igénybe, aki a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben említett betegségben szenved, továbbá, aki rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül."
"A személyi kedvezmény igénybevételének további feltétele, hogy a súlyosan fogyatékos magánszemélynek legyen összevont adóalapba tartozó jövedelme, amely után adót kell fizetnie.
Adóköteles jövedelem hiányában a személyi kedvezmény nem érvényesíthető, és arra sincs lehetőség, hogy a valaki emiatt másnak, például szülőnek, házastársnak átadja a kedvezmény igénybe vételének jogát."
Kollégák jogtalanul veszik igénybe!!!! Nagy gondok vannak kilátásban náluk!
Hidd el, ezzel többet segítettem mint gondolnád. De majd gondolj vissza ezekre a sorokra, amikor 5 évre visszamenőleg büntetőkamatokkal növelten kell visszafizetnetek az összeget (lesz vagy 7-800 ezer forint vagy akár több is). Akkor is érezd úgy, hogy nem segítettem.
Amúgy, hogy a csökött agyadnak megfelelő válasz is legyen: szakorvosi igazolás kell az állapotról az adókedvezményhez. Ez nincs teszthez kötve, orvosa válogatja, hogy mire adja meg. Nekem elég volt egy H2 kilégzéses teszt hozzá, más nem kellett.
Ettől függetlenül remélem megfogadod a hozzáértők tanácsát és nem fogod igénybe venni jogtalanul a kedvezményt. Sőt, remélem a kollégáidnak is szólsz, hogy jogsértő, amit csinálnak és nagyon drága mulatság lesz nekik, ha kiderül mindez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!