Hogyan kell adózni és számlát adni?
Figyelt kérdés
Hogyha elvégzek egy munkát viszont számlát kérnek arról akkor hogyan tudok számlát adni és adózni hogyan kell a bevétel után. Például hogyha fordítást kérnek tőlem és én elvégzem a munkát majd fizetnek például bankszámlára vagy PayPal-ra akkor hogyan tudok számlát adni és adózni?2021. ápr. 17. 06:03
1/6 anonim válasza:
Először is ki kell váltanod az engedélyt és vállalkozóvá kell válnod. Keresned kell egy könyvelőt is. Manapság online számlázó programmal a legkönnyebb, mert az be van kötve eleve a NAV-hoz. Gondolom Katá-s vállalkozónak éri meg lenned fordítóként.
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor is ki kellene váltanom a Kata-t hogyha nem rendszeres a jövedelem? Szóval csak néha megbíznak 1-1 dologgal, de arról számlát kellene adnom. Szóval nem főállásban csinálnám.
2021. ápr. 17. 07:29
3/6 anonim válasza:
Szerintem igen, de érdemes egy könyvelővel beszélni erről, hogy ő mit javasol. Olyat is hallottam már, hogy magánszemélyként kapott valaki adószámot és számlázott, de sajnos a feltételeit nem ismerem.
4/6 anonim válasza:
Nem feltètlen a kata adózás a legjobb ilyen esetben.
De ez sok mindentől függ pl van-e nappalis hallgatói jogviszonyod, mennyire rendszeres a tevékenység, van-e 36 órát meghaladó munkaviszonyod, mennyi a havi/éves bevételed...
5/6 anonim válasza:
Fordítást, (nyelv)oktatást lehet adószámos magánszemélyként is végezni. Ez a két tevékenység az, amit tipikusan ilyen módon csinálnak. Tehát nem leszel vállalkozó, hanem magánszemélyként adószámot kapsz a tevékenységedre, ami által számlázni is tudsz majd.
6/6 anonim válasza:
Ha felhívod a 1819-et, ingyen kiszámítják az adódat. Nem is kell megcsinálnod a bevallást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!