Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Meddig jár táppénz az alábbi...

Meddig jár táppénz az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A táppénz igénybevételét megelőzően megvolt a 180 napos folyamatos jogviszonyom, viszont jóval több nem volt (195 nap körüli van, ha jól számolom. Előtte álláskereső voltam.)

Sajnos már 2 hónapja táppénzen vagyok és még mindig nem tudok visszamenni dolgozni. Meddig jár a táppénz ilyen esetben nekem?

Csak mert ezt olvastam: „Amennyiben az igénylő, a táppénz jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel..” – Én ennyivel nem rendelkezem, csak kb. 195 nappal.

Köszönöm szépen előre is!

2021. ápr. 12. 21:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Max annyi nap, amióta tartva mostani munkaviszonyod.
2021. ápr. 12. 21:54
 2/2 anonim ***** válasza:
Amennyi folyamatos bizotsítási jogviszonyod volt. Folyamatos, ha nincs benne 30 napnál hosszabb megszakítás. Ha a mostani munkád és az álláskeresési járadék közt nem volt 30 nap, az is beleszámít, sőt, ha azt megelőzően nm volt 30 nap az utolsó munka és az ÁK közt, akkor még az is.
2021. ápr. 14. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!