Hogyan csináljam meg így az adóvisszatérítést? Segítség!
Adóvisszatérítést szeretném megcsináni. Amit tudni kell: hogy kettő 23 éves (iker) autista fiú után lenne, akik rokkantsági járadékban részesülnek, -illetve családi pótlékban is részesülnek amit a szülő vesz át,de az az ikrek nevére szól. Természtesen eltartottak.
Továbbra is érvenyesíthető?
Ha mindent kitöltöttem , akkor igazából csak a 20SZJA-01 oldalon a "c" (Családi pótlékra saját jogomon voltam jogosult, vagy
ilyen jogosulttal közös háztartásban élő hozzátartozó
voltam )
és a "d"-t (Rokkantsági járadékban részesültem, vagy ilyen személlyel
közös háztartásban élő hozzátartozó voltam
) együtt kell bejeölnöm? VAGY csak az "a"-t kell bejelölni : (Gyermek után voltam családi pótlékra jogosult, vagy
ilyen jogosult közös háztartásban élő házastársa voltam,
de családi pótlékra nem voltam jogosult)
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Az esetedben a "Rokkantsági járadékban részesültem, vagy ilyen személlyel közös háztartásban élő hozzátartozó voltam".
A gyerekek saját jogán kapják a családi pótlékot (nevükre szól), viszont a rokkantsági járadékban részesülők esetén a háztartásukban élő egy családtag érvényesítheti helyettük a családi kedvezményt.
"Továbbra is érvenyesíthető?"
Igen. A rokkantsági ellátásban részesülők addig érvényesíthetik, amíg az ellátást folyósítják részükre. Ha Ők nem tudják érvényesíteni, vagy csak részben tudják, akkor a háztartásukban élő hozzátartozó megteheti helyettük vagy velük együtt.
Szia!
Tehát, ha jól értem csak a “d”-t kell be jelölni?
Nagyon köszönöm hasznos és segítő válaszod !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!