Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell adózni a kriptó után?

Hogyan kell adózni a kriptó után?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogyha veszek 100 ezer forintért kriptót és eladom 50 ezerért, akkor az 50 ezer 15%-át kell az Adóhivatalnak leperkálni. De mi van akkor, ha öt évvel ezelőtt vettem? Több verziót találtam. Ha több mint három éve vettem, akkor a vételre használt 100 ezer forint már nem számítható be, hanem mint a 150 ezer után adózni kell. De olyat is találtam, hogy ez a szabály 2022-ben megszűnt, bármilyen régen vettem a kriptót a vétel levonható, csak a konkrét nyereség után kell adózni. Továbbá állítólag van még egy 78%-os szabály, azaz az a nyereség 78%-a után kell adózni, de azt mondják, hogy már ez is megszűnt.

ma 07:53
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!