Mikor kell személyi jövedelmi adót fizetni?
Figyelt kérdés
Akkor amikor egy adott összegnél többet keresel, vagy ez életkor alapján? Bocsi nem értek ehhez.2021. márc. 20. 16:33
1/14 A kérdező kommentje:
*Jövedelem
2021. márc. 20. 16:34
2/14 anonim válasza:
"amikor egy adott összegnél többet keresel", és ez az adott összeg a nulla.
3/14 anonim válasza:
nem számít mennyit keresel, akkor is lejön belőle a szja, ami a fizetésed 15%-a
eddig a kortól független volt, de most tervezik bevezetni, hogy 25 éves korig ne kelljen adót fizetni
4/14 anonim válasza:
Olvasni nem tudsz vagy lusta vagy?
Miért a családi kategóriába teszed?
Igen tudjuk többen olvassák blablabla
5/14 anonim válasza:
Hány éves vagy? Mert 25 éves korig hamarosan nem kell (nem tudom, hogy kijött-e már a rendelet), és azt sem, hogy van-e/lesz-e itt valamilyen határ. Ha fölötte vagy, vagy még nincs ez a rendelet, akkor igen, kell fizetned.
6/14 anonim válasza:
ha lesz ilyen, akkor is csak a minimálbér összegéig nem kell
7/14 anonim válasza:
Akkor, ha van személyi jövedelmed.
8/14 anonim válasza:
Tevékenységtől is függhet. Pl háztartási munkára, alkalmi munkára (egy határig), vagy saját cuccod továbbértékesítésére (összeghatárig) nem kell. Munkaviszonyból származó jövedelemre első forinttól (kivéve ha tényleg lesz kedvezmény 25 év alatt, de ez a jövő zenéje).
9/14 A kérdező kommentje:
#4-es nekem ott írja, hogy üzlet és pénzügyek adózás stb. Olvasni nem tudsz, vagy lusta vagy? Meg ha oda tettem volna, akkor válaszoltál volna?.....
2021. márc. 20. 20:59
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ.
2021. márc. 20. 20:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!