Betud úgy jelenteni egy cég 4 órás munkaviszonyban minimálbérre, hogy nem írtam alá egyetlen papírt se a munkakezdésnél, illetve fizetési papírokat sem küldenek sehogy?
Borítékban szoktam kapni a fizetést, és állításuk szerint 230.000 nettót keresek, a bejelenetési összeg miatt pedig 210.000-et kapok kézhez.
Bejelentett egyáltalán a cég?
Semmilyen dokumentumot nem kértek el a munkakezdésemnél.
Se OEP igazolványt, se semmit.
Állításuk szerint bevagyok jelentve.
A bejelentéshez szükségük van a személyes adataidra, és az adóazonosító jeledre. Ha ezeket nem tudják, akkor nagy valószínűséggel nem vagy bejelentve. Gondolom, ez logikus.
A TAJ-számod ismerete sem mellékes, mivel nyilván kell tartaniuk.
Amint látod, nem a szerződés megkötése a feltétele a bejelentésnek. Attól még a szóban kötött megállapodás is keletkeztet munkaviszonyt. A munkáltató kötelezettsége a megállapodást írásba foglalni. Ha ezt nem teszi meg, akkor a dolgozó a munkakezdést követő 30 napon belül erre hivatkozva a munkaviszonyát felmondhatja mindenféle következmény nélkül.
Attól még jogilag a munkaviszony fennáll/fennállt, tehát jár a bérezés is a ledolgozott időre.
Egy olyan cégnek melózok akinek eddig is melóztam, csak lett egy új munkakör a cégen belül. Azon felül tudom csinálni ezt a melót.
Régebben megadtam az adataimat, csak hát az a része nem lett bejelentve, meg nem is kellett aláírni semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!