Gépjármű adót, hogy tudom online befizetni?
Olvastam, hogy átkerült a navhoz.
Tudom, hogy küldenek elvileg levelet, gondolom csekket is, de azt nem kapom meg. Bejelentett lakcímem szülőknél van, nem jó a kapcsolat, nem beszélünk, minden odaérkező levelemet dobják a kukába. Albérletbe meg nem lehet bejelentkezni, szóval nem kapok meg ilyen leveleket.
Eddig önkormányzatra bementem és személyesen fizettem.
Mostantól hogy lehet?
Utalni lehet? Közleménybe mi kell?
Kerestem neten, de csak egy számlaszámot találtam, hogy oda lehet majd utalni, de nyilván kell valami azonosító a közleménybe.
Ez nagy marhaság amit csinálsz mert bármi fontos levelet kaphatsz és lemaradsz.
1., változtass lakcimet, olyan nincs hogy nem lehet bejelentkezni, hiszen törvényi kötelességed elvileg.
2. Magyar posta utánküldési szolgáltatásra fizess elő és akkor utánad mennek a leveleid.
Adóazonosító vagy - bizonyos esetekben - adószám kell a közleménybe.
Nem biztos, hogy annyit kell fizetned, mint tavaly.Addig nem lesz gond, amíg többet fizetsz, de ha emelték az összeget ( kerekített a NAV ), és te kevesebbet fizetsz, akkor hátralékod keletkezik, és felkerülhetsz különböző listákra.
Utalni is tudod:
NAV belföldi gépjárműadó bevételi számla
10032000-01079160
Közleménybe írd vagy az adószámod (ha egyéni vállalkozáshoz kell), vagy pedig magánszemélyként az adóazonosító jeled (zöld színű adóigazolványodon 10 számjegyű azonosító).
Gondolom sima kocsi/motor, amihez fizetned kell, akkor pedig az összeg könnyen kiszámolható, ha tudod a járműved teljesítményét (ez pedig kideríthető a forgalmiból):
a gyártási évben és az azután következő 3 naptári évben: 345 Ft/kilowatt
a gyártás évét követő 4-7. naptári évben: 300 Ft/kilowatt
a gyártás évét követő 8-11. naptári évben: 230 Ft/kilowatt
a gyártás évét követő 12-15. naptári évben: 185 Ft/kilowatt
a gyártás évét követő 16. naptári évben, valamint az azt követő naptári években: 140 Ft/kilowatt
Azaz ha mondjuk 63 kW és 2005-ös gyártású, akkor idén először a 140 forint/kW lesz a díjsáv, azaz 8820 forint, viszont mindig kerekíteni kell 1000-es nagyságra, azaz 9000 forint. Ezt kell elosztani 2-vel, első felét március 15-ig (most 1 hónapos engedmény van, azaz április 15-ig), a második felét pedig szeptember 15-ig kell befizetni. A fenti példában 4500 forintot 2021 április 15-ig kell utalni, majd szeptember 15-ig újabb 4500 forint megy ugyanoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!