Katásként tudok számlát befogadni, ha generáltervezőként végzek egy munkát, vagy valamilyen más adózási formát kellene választanom?
Figyelt kérdés
Építészként egy mellékállású katával szeretnék házakat tervezni. Ez úgy néz ki, hogy kiajánlok mondjuk 400 ezer Ft nettó tervezési díjat, amiből 250 az enyém, 50 a gépész, 50 a villamos, 50 a statikus. Az ügyfél csak velem találkozik, egy szerződés van - (ebben lehet egyösszegű vállalás vagy akár részletezhetem szakáganként). Kvázi 400-ból 150 nekem költség, mert a szakágak nekem számláznak. Elég hülyén nézne ki ha 4 db számlát kapna a végén egy ügyfél. Mi erre a megoldás?2021. márc. 14. 15:41
11/13 anonim 

válasza:

A NAVot csak a bevételed érdekli, ami jelen esetben a számlázott összeg, 12 millió/év ig beleférsz. Hogy mire költöd már nem érdekli őket, ha a villanyászt, meg a gépészt abból fizeted, vagy egy halom bolha fingot az a te dolgod.
12/13 anonim 

válasza:

Nem néz ki hülyén , sot így is szokták. Mi is így kapjuk a számlákat . Elektromos tervező gépész és statikus írja a számlákat
13/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen. Most egyelőre nem gond, mert maszekként belefér a keretbe, de hosszútávon biztos nem így fogom csinálni.
Külön-külön számlázva nem annyira praktikus szerintem, de meggondolom ezt is.
Köszönöm a válaszokat.
2021. márc. 15. 13:29
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!