Tanácsadó vállalatnál gyakornoki pozícióban fizetik az adót, vagy magamnak kell intézni?
Szia, igen ez lejött :D a válasz százalékotok is különbözik kicsit szóval ez is segített azért :D
A válaszodat figyelembevéve, vagy az első, vagy egy új válaszoló lehetsz. Viszont ha te követlen kapcsolatban állsz a céggel akkor igazából mindegy a dolog :D engem az érdekelne ugye, ahogy a kérdésbe is írtam, hogy az adót fizetik-e, mint nyugdíjjárulék, mint TB, ilyesmi. Erre kaptam választ ugye hogy vagy bejelentenek, vagy számlaképes leszek és megoldom magamnak, viszont nem tudom te tudod-e, hogy bejelentésre van-e lehetőség náluk? Azt tudom, hogy egy nagyobb rangtól már van havi fix kereset, viszont nyilván ha beleegyeznék, hogy velük dolgozzak, nem ugranék oda varázsütésre :D Szóval egyelőre úgy ez érdekelne hogy pl gyakornoki szerződéssel ezeket fizetik-e, és ha már rendes alkalmazott lennék, akkor van-e lehetőség arra hogy bejelentenek, vagy kizárólag alvállalkozóként tudok működni?
Biztosra veheted, hogy nem jelentenek be senkit, akkor sem, ha ezt mondják az interjún - ez egy ügynöki munka, nem alkalmazotti. Öt ismerősöm próbált már beszervezni; persze mindegyik nulla végzettséggel, ha friss érettségizett vagy, akkor nem hiszem, hogy ez lesz a te utad.
Ami a bejelentést illeti, ennek magad is utána tudsz nézni. A céginfón láthatod, hogy az OVB saját állománya 54 (!) fő, míg az OVB odalán 2900 tanácsadót említenek, azaz a dolgozók kb. 1,8 százaléka van állományban, illetve még kevesebb, mert ezek főleg a vezetők.
Csak hogy tudd, a barátaidat kell majd beszervezni egy horror drága unit-linked biztosítás megkötésére, utánuk kapod a pénzt. Rengeteg beszámoló van a cégről mind itt a gyakorin, mind a google keresésekben, melyek 95 százaléka negatív. Pláne most kisebb válság is van. Nem tanácsadó, hanem ügynök cégről beszélünk.
Nem elkeseríteni akarlak, ha pozitívan állnál hozzá, csak ezeket érdemes tudnod. Nagyon kevesen tudnak MLM-vackokból pénzt termelni, és karrier szempontjából is teljesen komolytalan a cég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!