Hogy lehetne bemutatni egy könyvelőiroda működését?
Így néz ki egy hónap: hó elején bérszámfejtés, 12-éig járulék bevallásokat leadni. Közben érkeznek a könyvelendő bizonylatok, bankok, ezeket iktatni kell, programba rögzíteni, majd jöhet maga a könyvelés. 20áig le kell adni az Áfa bevallást, utána lazább az élet. De emellett van adatszolgáltatás a KSH felé, meg az ügyfeleknek is mindig van nyűgje, az egyiknél embereket kell ki-be jelenteni, a másiknak hitel kell... Stb
Tavasz húzósabb le kell adni máj 31ig az ipa bevallásokat és a mérlegeket (29es illetve éves kiva bevallásokat), illetve a nem katás egyéni vállalkozásoknak is ilyenkor kell bevallást készíteni.
Napi rutin a telefonok, levelezés kezelése, kapcsolattartás ügyfelekkel (pl hiányzó számlák bekérése).
Sajnos egy ideális valóságban van olyan gyakorlati hely, ahol foglalkoznak is a tanulóval :) és nem csak gazdasági területen... Szóval ne a kérdezőt vondd felelősségre, én az agyon magasztalt duális képzésben sem tanultam többet, mint az, aki csak elméletet tanult :D
#8 Nagyon sok szaktársam járt rosszul a duális képzéssel, mert olyan szerződéseket kellett aláírniuk, hogy évekre lekötötték magukat és eszméletlenül kedvezőtlen fizetésért, fejlődési és tanulási lehetőség nélkül az egyetem után, nem nézték Őket semmibe sem, sorrendbe rakták a dokumentumokat és rendezgették az iratokat. Tehát, ez a duális képzés is általában csak egy hangzatos megnevezés ami a laikusok számára nagyon jól hangzik.
Sokan vannak még ebben a cipőben is, mint én, ez eléggé általános, hogy gyakorlat szempontjából ez jut a gyakornoknak.
Igazából megtudom érteni a munkáltatót is, fizessen, tanítson be, lassítom a munkát, nem termelek neki annyit, mellette pedig, miután betanulnék mindent meg megyek el, mert vége van a gyakorlatnak. Nem látom sok értelmét, dehát biztosan vannak olyanok, akik kedvezően jönnek ki ebből és jobb tapasztalataik vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!