Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell elkészíteni az...

Hogyan kell elkészíteni az adóbevallást, majd megfizetni?

Figyelt kérdés
Idén Revoluton keresztül részvényekkel kereskedtem és ahogy tudom 15% SZJA-t kell leadózni belőle, a kereskedéseket excelben vezettem forint árfolyamra korrigálva és kb. 35000 forint az adó. Viszont nem tudom hogyan kell elkészíteni, vagy mivan ha ezt a ,,kis" összeget nem fizetem meg. Ebben kérnék hozzáértő tanácsokat. Előre is köszönöm!
2021. febr. 20. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Vagy csinálsz a nulláról egy adóbevallást, vagy a nav által készítettet kiegészíted ezekkel a pénzekkel. Az adót pedig elutalod nekik.
2021. febr. 20. 20:30
 2/4 anonim ***** válasza:

"Vagy csinálsz a nulláról egy adóbevallást,"

Ez magyarázatra szorul a kérdező esetében. :)

Írja, hogy lesz adókötelezettsége. Akkor nem lehet "nulla" a bevétel/jövedelem.

Opciók:

- Elkészíted a bevallásodat magad (segítséggel), vagy a NAV által készített tervezetet egészíted ki a fenti jövedelmeddel. Persze csak akkor, ha ezen kívül van más jövedelmed, amelyről a NAV készít egyébként is tervezetet.

A "hogyan" részénél ajánlom figyelmedbe a bevalláshoz tartozó kitöltési útmutatót. :)

"mivan ha ezt a ,,kis" összeget nem fizetem meg."

Opciók:

- Nem derül ki soha és így jártál,

- Kiderül, és akkor meg úgy jártál. Az eltitkolt jövedelemmel kapcsolatban szankciók vannak. Az eltitkolt jövedelem utáni adót, valamint visszamenőleg az utána felszámított késedelmi pótlékot meg kell fizetned. Ez 35 ezer forint esetén nem nagy tétel, de igazán ami padlóra küldhet, az a mulasztási bírság.

2021. febr. 21. 05:36
 3/4 anonim ***** válasza:
A nullárólt úgy értettem, hogy a teljeset ő csinálja meg. Nem az összegre, hanem, hogy nulláról építi fel.
2021. febr. 21. 08:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Aha... :)
2021. febr. 22. 04:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!