2014-ben kezdtem diákmunkásként dolgozni, de nem készült adóbevallás. Visszamenőlegesen hogyan lehet elkészíteni?
Azóta az az iskolaszöv. megszűnt (csődbe ment) tehát tőlük nem tudom lekérni a papíromat. Nagyon surgős lenne mert a CSOK-hoz kellene egy tartozásmentességi igazolás a NAV-tol és most ez miatt nem tudtak adni, mert hiányzik egy adóbevallás.
Kihez, hova forduljak? Mit tudok tenni? Segítsetek sürgős! :(
Ha az iskolaszövetkezet foglalkoztatott, akkor milyen bérpapírt kaptál? Vontak le egyáltalán adót? Ezt meg tudod nézni az ügyfélkapun - biztosítási jogviszony. Abból lehet egy nullás adóbevallást leadni.
Ha nincs semmi jelentve rólad, akkor az olyan mintha nem lett volna jövedelmed. Ezt látja a NAV. A cégtől nem kapsz semmit. Keresd meg, hogy Te milyen papírt kaptál és az alapján készíts el egy nullás bevallást.
Ha így sincs semmi, akkor csak úgy adj le egy nullás bevallást, hogy hát vélelmezed, hogy rendesen levonták tőled az adód, azaz nincs tartozásod és ezt nyilatkozod le egy nullás adóbevallással. Nullásat még ma sem készít a NAV senkinek, mert hát ez életszerűtlen - hisz miből él. Én ilyen nullásakat adok le ügyfeleimnek, akik Németországban dolgoznak és ha tört évük van igazolni, kell hogy nem volt Magyarországon jövedelmük. A NAV meg csak akkor adja ki az igazolást, ha van leadott adóbevallást. Ezért szépen papírokat gyártunk én leadom ügyfélkapun a nullás adóbevallást ők meg ez alapján kiadják a nullás igazolást. Nem is értem, az ügyfeleim miért hőbölögnek, hogy miért kell nekik ezért fizetni? Hát nem szép, hogy van munkája annak a 26 ezer NAV os alkalmazottnak? Hát nem öröm őket eltartani?...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!