Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Gyes-en vagyok. Mikor kell...

Gyes-en vagyok. Mikor kell intéznem az adóbevallást? Már megjöttek a szükséges papírok hozzá. Többi lent

Figyelt kérdés
Illetve jár nekem valami pénz "vissza"? Októberig gyeden voltam, azóta gyes
2021. febr. 8. 14:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs másod, akkor a nav megcsinálja helyetted. Ha szeretnél valami kedvezményt igénybe venni, vagy nem kifizetőtől származó jövedelmed volt, akkor május 20-ig kell elintézned a bevallásodat.

Gyerekkedvezményt te veszed igénybe vagy apuka?

2021. febr. 8. 14:36
 2/10 A kérdező kommentje:

Nincs más, csak gyes.

Gyerekkedvezményt én szeretném. Lehetseges ez? Ahhoz mi kell? Tavaly gyeden voltam és akkor se járt semmi, az ügyintéző azt mondta

2021. febr. 8. 14:55
 3/10 anonim ***** válasza:
A családi kedvezményt olyan jövedelemből veheted igénybe, ahol vontak le neked szja-t. Kapnod kellett a hivataltól papírt a tavalyi kifizetésekről. Ha ott van levont adó, akkor tudod érvényesíteni a kedvezményt. Ezt viszont a nav nem csinálja meg, ezt neked kell megcsinálnod.
2021. febr. 8. 15:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Gyesből nem lehet adókedvezményt érvényesíteni, csak gyedből.
2021. febr. 8. 15:16
 5/10 A kérdező kommentje:

Nekem gyedből se tették meg tavaly, azt mondták nem lehet...

A párom egyéni vállakozó (Katás), ő igénybe veheti?

2021. febr. 8. 19:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Katás sem veheti igénybe.

Lehet, hogy nincs annyi a gyeded, hogy érvényesítsd?

2021. febr. 8. 19:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Katás csak akkor ha van mellette szja köteles jövedelme.

Tavaly hülyeséget mondtak neked, iglnybe tudnád venni. Érdemes lenne egy önrevíziót beadni előző évre.

2021. febr. 8. 20:03
 8/10 A kérdező kommentje:

Akkor jól mondta a párom is, hogy elvileg ő sem veheti igénybe :(

Gyedem olyan 110ezer nettó volt tavaly októberig. Akkor erre kérdezzek rá majd a Nav-nál? Én sem értettem tavaly miért mondták azt, hiszen már előző évben is végig csed/gyed-en voltam. De nagyon biztos volt magában az ügyintéző nő kb engem nézett hülyének hogy mit akarok én gyedből érvényesíteni

2021. febr. 8. 21:44
 9/10 anonim ***** válasza:
A nav nem igazán fog neked ezzel foglalkozni. Ügyfélkapud van? Mert akkor pár perc alatt ki lehet javítani az egészet.
2021. febr. 8. 21:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Az ügyintéző láthatóan nem értett hozzá. A GYED SZJA köteles, a GYES nem az.

A GYED bruttó összege után érvényesíteni tudod a családi kedvezményt olyan összegben, amilyenben GYED nagysága megengedi, ugyanis nagyban függ a GYED összegétől az érvényesíthető kedvezmény mértéke. De lehetőség az adott rá, élni kell vele.

Már beadott bevallásnál önellenőrzés keretén belül van lehetőség módosítást beadni.

2021. febr. 9. 04:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!