Gyes-en vagyok. Mikor kell intéznem az adóbevallást? Már megjöttek a szükséges papírok hozzá. Többi lent
Ha nincs másod, akkor a nav megcsinálja helyetted. Ha szeretnél valami kedvezményt igénybe venni, vagy nem kifizetőtől származó jövedelmed volt, akkor május 20-ig kell elintézned a bevallásodat.
Gyerekkedvezményt te veszed igénybe vagy apuka?
Nincs más, csak gyes.
Gyerekkedvezményt én szeretném. Lehetseges ez? Ahhoz mi kell? Tavaly gyeden voltam és akkor se járt semmi, az ügyintéző azt mondta
Nekem gyedből se tették meg tavaly, azt mondták nem lehet...
A párom egyéni vállakozó (Katás), ő igénybe veheti?
Katás sem veheti igénybe.
Lehet, hogy nincs annyi a gyeded, hogy érvényesítsd?
Katás csak akkor ha van mellette szja köteles jövedelme.
Tavaly hülyeséget mondtak neked, iglnybe tudnád venni. Érdemes lenne egy önrevíziót beadni előző évre.
Akkor jól mondta a párom is, hogy elvileg ő sem veheti igénybe :(
Gyedem olyan 110ezer nettó volt tavaly októberig. Akkor erre kérdezzek rá majd a Nav-nál? Én sem értettem tavaly miért mondták azt, hiszen már előző évben is végig csed/gyed-en voltam. De nagyon biztos volt magában az ügyintéző nő kb engem nézett hülyének hogy mit akarok én gyedből érvényesíteni
Az ügyintéző láthatóan nem értett hozzá. A GYED SZJA köteles, a GYES nem az.
A GYED bruttó összege után érvényesíteni tudod a családi kedvezményt olyan összegben, amilyenben GYED nagysága megengedi, ugyanis nagyban függ a GYED összegétől az érvényesíthető kedvezmény mértéke. De lehetőség az adott rá, élni kell vele.
Már beadott bevallásnál önellenőrzés keretén belül van lehetőség módosítást beadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!