Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan egyeztethető össze a...

Hogyan egyeztethető össze a két állás?

Figyelt kérdés

Teljes munkaidőben dolgozom jelenleg heti 40 órában. Megkerestek egy egyetemről, hogy részmunkaidőben dolgozzak nekik is. Összesen két tárgyat kellene oktatnom, ami első nekifutásra úgy tűnik, hogy bele is férne az időmbe. A főnököm sem zárkózott el, így jövőhéten megyek interjúzni és a részleteket egyeztetni.

Részemről az a kérdés, hogy ilyenkor, amikor két helyről érkezik a bruttó jövedelem, akkor hogyan működik az adózás? Mire számíthatok?

2021. jan. 22. 15:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy. A főállásodnál ugyanúgy vonják a járulékokat mint eddig.

Az egyetem pedig attól függ hogy leszel ott, hogy munkaviszonyban, megbízási szerződéssel, számlásan, stb.

2021. jan. 22. 15:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Első nekifutásra rendes, részmunkaidős munkaviszonyt szeretnének, de majd meglátjuk hogy egyezünk meg.

Egy picit utána néztem. Ha jól értelmezem rendes munkaviszonynál ugyanúgy levonnak minden adót és járulékot a bruttó béremből mindkét helyen?

Ha mondjuk KATA-zok a másodállásomban, akkor viszont 50 ezer forint helyett csak 25-öt kellene fizetnem?

2021. jan. 22. 19:12
 3/5 Fsms ***** válasza:

Ha munkavállaló vagy mindkét helyen, akkor a kifizető levonja az adókat.

Kata jó ötlet lehet, kevesebb adó magasabb nettó .

2021. jan. 22. 20:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez aztán nem kata... Kb egyetlen feltételnek sem felelnél meg egy ellenőrzésen, hiszen mindent az intézmény szabályoz.
2021. jan. 23. 07:17
 5/5 A kérdező kommentje:

4# Ezt hogy érted?

Nyilván teljesen laikus vagyok tekintettel arra, hogy nem oktattam még és nem is dolgoztam soha egyszerre két helyen. Nem akarom én mindenáron ezt az állást is, ezért valamilyen egyezségre kell jutnunk, ha engem akarnak. Természetesen mérlegelve, hogy megéri-e ez nekem.

2021. jan. 23. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!