Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Beadhatom ügyfélkapun a tb...

Beadhatom ügyfélkapun a tb fizetésre bejelentkezős nyomtatványt, úgy ha van adóbefizetésből többletem is?

Figyelt kérdés

Van adótöbbletem, amit majd át akarok vezettetni a tb elmaradásomra. Mi a dolgok sorrendje?

Ha beadom az adatlapot, a többletet utána lehet majd kérni ha megjött a határozat hogy fizetnem kell?

Illetve az automatikus részletfizetés is csak ezután kérhető?

Ergo, jó ha azzal kezdem az egészet, hogy onine beküldöm az adatlapot, és ha az megvan, akkor kérem a többlet átvezetést és a részletfizetést?

Tartozásom 2020.07. előtti.

2021. jan. 21. 07:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Tényleg nem egy nagy ördöngősség. Ha láttál már valaha ányk-t közelről, akkor simán menni fog.
2021. jan. 21. 09:05
 12/19 A kérdező kommentje:

Ez a 408-as adónem ez ha jól tudom ez az új rendszer úgymond. Nekem jóval több a befizetéses többletem, mint ami július óta keletkezett volna az új rendszerben. Az nem gond? Ugye az egész tartozásomra átviszi a pénzt és nem csak a július 1, után keletkezettre?

Bocsi ha nem túl érthető.

2021. jan. 21. 09:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Annyi pénzt visz át az átvezetés, amennyit beleírsz a nyomtatványba. Nem úgy van, hogy a teljes túlfizetést viszi, ezt neked konkrétan meg kell adnod, hogy pl 30ezer forintot szeretnél átvezetni.
2021. jan. 21. 09:48
 14/19 A kérdező kommentje:
Amit nem viszek át, azzal meg kevesebb lesz a tartozás a régebbieket illetően? Vagy azzal is kell kezdeni valamit, hogy kevesebb legyen a az elmaradás?
2021. jan. 21. 09:51
 15/19 anonim ***** válasza:

Húhh, hát kezdesz belekeverni :D Lassan már nem tudom, hogy miért, miről, mennyit szeretnél :D Látni kéne a folyószámládat, hogy rendesen lehessen rendezni.

Vagy várd meg az előírást és akkor az alapján vezesd majd át.

2021. jan. 21. 09:56
 16/19 anonim ***** válasza:

Ide látni kell a folyószámlád. Azt is tudni kéne, hogy a mostani bejelentkezésed melyik időszakot érintené. 2020. július 01-je előttit (amit a 124-esre fognak előírni), vagy a július 01-je utánit (amit 408-asra fognak előírni).

Amikor a két adónemen felkönyvelődtek a kötelezettségek, akkor lehet pontosan megállapítani, hogy melyiken mennyi van akár túlfizetésként, akár hátralékként. Onnantól kezdve érdemes átvezetgetni az adónemek között, ha még mindig szükséges.

A bejelentkezésed alapján a NAV fog küldeni értesítést, ha feldolgozta az adatlapot.

Én megvárnám a kötelezettségek adófolyószámlára történő felkönyvelését, utána vezetgetnék át. Addig lehet, hogy csak káoszt csinálsz magadnak, aztán vezetgethetsz vissza. :)

2021. jan. 21. 17:02
 17/19 anonim ***** válasza:
Már privátban megoldottuk a dolgot :) Nem lesz átvezetés, mert annyi többlet nincs, hogy lefedje a tartozásokat.
2021. jan. 21. 17:25
 18/19 A kérdező kommentje:
Így van, a többlet nem fedi le a teljes tartozásom, csak a felèt kb.
2021. jan. 21. 17:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Oké. Vettem az adást. :)
2021. jan. 22. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!