Beadhatom ügyfélkapun a tb fizetésre bejelentkezős nyomtatványt, úgy ha van adóbefizetésből többletem is?
Van adótöbbletem, amit majd át akarok vezettetni a tb elmaradásomra. Mi a dolgok sorrendje?
Ha beadom az adatlapot, a többletet utána lehet majd kérni ha megjött a határozat hogy fizetnem kell?
Illetve az automatikus részletfizetés is csak ezután kérhető?
Ergo, jó ha azzal kezdem az egészet, hogy onine beküldöm az adatlapot, és ha az megvan, akkor kérem a többlet átvezetést és a részletfizetést?
Tartozásom 2020.07. előtti.
Az átvezetési kérelmet már most is beadhatod, annak nincs köze a határozathoz, meg semmihez sem. Amúgy is 30 nap mire megcsinálják.
Szóval add be nyugodtan, add be a 1011U-t is, aztán lehet kérni a részletet.
De ha egyelőre “nincs” Tb elmaradásom, hisz nem jelentkeztem fizetésre akkor is át lehet kérni a többletet? :O
Akkor benyújtom az adatlapot meg az át vezetést, és ha megjött a válasz az adatlapra akkor kérelem, igaz?
Köszi a segítő válaszod.
Ezek a befizetések még jóval tavaly július előttiek, amikor bejelentkezés nélkül fizettem oda, ahova azoknak kell akik maguk fizetik a Tb-t.
(Magamnak fizettem ezért voltak csekkjeim, aztán munkába álltam, de amikor megszűnt a munkaviszony, nem jelentkeztem újra be, csak újra elkezdtem fizetni, ezért a “többlet”.
Most van azóta tartozás is, szóval rendezném az egészet, csak nem tudom azzal a többlettel mi van, átvezetés vagy se. De jobban bele gondolva gondolom nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!