Mennyi a türelmi idő adóbefizetéseknél?
Konkrétan milyen adóra gondolsz? Járulék? ÁFA?
Nem a bevallás beadása számít, hanem az adóbevallás határideje. Pl a járulékbevallást beadhatom én elsején is, az akkor is 12-én (ebben a hónapban 13) lesz esedékes. Ugyanúgy az áfa is...ha ötödikén adom be, akkor is csak 20-án lesz esedékes. Ha nincs bent határidőig, akkor onnantól ketyeg a késedelmi kamat. De azt nem sápolják azonnal, évente egy összegben kerül rá a folyószámlára. Ráadásul az apróval nem is foglalkoznak, csak ha bizonyos összeget elér a késedelmi pótlék összege.
Amennyiben nem 1-2 ezer forintról van szó, akkor vigyázz, mert ha csúszol, akkor inkasszózhat is a NAV, simán végrehajtás alá raknak. Aminek szintén van egy ötezer forintos díja.
"Kata az picit más, ott kb csak azt nézik, hogy év végén ne lépd túl a megengedett köztartozást. "
Nem egészen... Nekem konkrétan egy ügyem elbírálásánál pozitívum volt, hogy mindig időben befizettem a havi 50 ezer ft adót.
Erre hivatkoztam és elismerték, hogy "rendes" adófizető vagyok :-) - így kedvezően bírálták el a kérelmemet.
(persze nem nyugtaadás elmulasztása, meg ilyesmi volt :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!