Ha eladok valakinek egy fűnyírót 100000ft értékben és nem akarok bevonni semmiféle ügyvédet vagy akármit hogy lehet az adásvétel legélis? adózni kell?
Adásvételi szerződést kell írni. Ügyvéd/közjegyző csak ingatlan adásvétele esetén kötelező (egyenlőre).
Lehetőleg ne szóban. A szó ugyanis elszáll... :)
A későbbi viták elkerülése végett írásban köttök egy adásvételi szerződést. Leírjátok hogy ki a vevő, ki az eladó, mit ad el, a vevő megtekintett/kipróbált stb. állapotban X. Y. összegért megvásárolja a gépet. Mit biztosítasz még a géphez, ha van hibája, leírni pontosan, hogy mi az stb.
Évi 600 ezer forint bevételig (összes bevétel az adóéven belül) nem kell adózással foglalkozni ingóság értékesítése esetén. Még akkor sem, ha nyereséggel adod el.
Adásvételi, ügyvéd?!
Én is adtam már el használtam fűnyírót, meg jó pár cuccot a neten, de eszembe nem jutott volna emiatt ügyvédet fogadni. A piacon se írunk adásvételi szerződést egy zsák krumpliról.
Évente 600e Ft ingóság adásvételéig nem kell adózással foglalkoznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!