Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen formában lehetne...

Milyen formában lehetne leadózni kissebb összegeket?

Figyelt kérdés

Pl valaki megkérne dobjak neki össze egy weboldalt, vagy fejlesszek le egy alkalmazást, és mondjuk nem ütné meg a havi bevétel a 25.000Ft-ot sem, ami ugye a legkissebb egyéni vállalkozó havi költsége lenne, és csak afelett lenne profit.

Azt olvastam hogy ilyen esetben nincs járható út Magyarországon, vagy eltitkolod vagy nem csinálod. Ez tényleg így van? Engem ismerősök vagy ismerősön keresztül már sokszor kerestek meg hasonlóval de mindig visszautasítottam emiatt, mert elvileg nem lehet leadózni, én meg így nem tudnék éjjel nyugodtan aludni.

2020. dec. 27. 12:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Van aki azt mondja "írd be az adóbevallásodba" de ha már 2. vagy max 3. munkát vállalod el ami szintén csak pár ezer ft (Néha konkrétan egy darab ezres lenne) már hiába írtad be mert "üzletszerű".

De erről is felvilágosíthatnátok :D

2020. dec. 27. 12:21
 2/11 anonim ***** válasza:
fizessen ki kp-ben és akkor nincs nyoma. 25e Ft ért nem fogja a TEK rád rúgni az ajtót.
2020. dec. 27. 12:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Tehát tényleg nincs járható út Magyarországon?
2020. dec. 27. 12:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Utána nézhetsz pl az egyszerűsített foglalkozásnak. A megrendelő bejelent alkalmi munkára 1000Ft/nap-ot kell kifizetni.

De valószínűleg egyszerűbb nem foglalkozni ezzel az egésszel és zsebbe kérni a pénzt.

" mindig visszautasítottam emiatt, mert elvileg nem lehet leadózni"

Legyen egy kft-d aminek milliós bevétele van, azt akkor el tudod vállalni a 25ezres melókat is gond nélkül :)

2020. dec. 27. 13:10
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem hinném hogy képes lenne (már csak erőfeszítés miatt is) bejelenteni engem mert összedobok neki egy hétvége alatt egy weboldalt pár magyar ezresért.

Tehát akkor a válasz sajnos nem, ilyen módon akkor inkább ne keressek "zsebpénzt", adót csalni meg nem akarok :D

Köszi a válaszokat amúgy

2020. dec. 27. 14:14
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem 25 ezer a legkisebb egyéni vállalkozó havi teher, hanem 0. Nem csak a kata létezik emberek.
2020. dec. 27. 14:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Kérj érte rollert! :)

Főállás mellett?!

2020. dec. 27. 14:56
 8/11 anonim ***** válasza:

#6:

Szívesen fogadjuk akkor a megoldást! (Én is hasonló helyzetben vagyok, mint a kérdező)

A példa kedvéért most maradjunk ilyen on-page site-oknál, landing page-nél, kicsi összegért.

-Lenne KÉThavonta 20ezer forintnyi munka.

-Költség nincs.

-A laptop több, mint 3 éve lett véve vaterán. Tehát nem számolható költségnek.

-Tegyük fel a szoftverek (Windows, Adobe) jogtisztán megvásároltak, de szintén több, mint 3 éve. Tehát nem számolható költségnek.

-Általában magánszemélyek, talán évi egy megbízó lenne céges, ő sem akar vesződni papírozással, csak fizetni és számlát kapni. Pont.

-Nincs ismerős akinek vállalkozása lenne, vagy ismerős aki olyan cégnél dolgozna, hogy ő nevén legyen a megbízás, és ő vegyen fel alkalmira.

-Bevételszerzésre irányul, rendszeres, tehát adószámos magánszemély nem lehet!

-Mivel nem a saját, használt, megunt dolgok eladásáról van szó, hanem kifejezetten üzleti tevékenységről, így nem érvényes rá az évi 600ezres adómentesség sem!

Hogyan adóznál ilyen esetben úgy, hogy legalább nullszaldós legyél?

2020. dec. 27. 15:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Én pl másodállású tételes szja-s vállalkozóként. Havi adó nincs, év végén pedig az eredményt kell csak leadózni. Ha kevés a bevétel, kevés az adó.
2020. dec. 27. 15:04
 10/11 anonim ***** válasza:

#9:

Jogos, pont a legfontosabb pontot hagytam ki:

-NINCS 36 órát meghaladó főállása az illetőnek.

2020. dec. 27. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!