Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Történt-e valamikor változás...

Történt-e valamikor változás annak tekintetében, hogy azt a biztosítottat nem látja el az orvos akinek a járulékait nem fizették be? Eddig ugye csak a bejelentés elég volt, hogy valakit ellásson az orvos.

Figyelt kérdés
Olyant hallottam, hogy ezentúl jobban odafigyelnek és kapásból szólnak ha nincs befizetve a járulék.
2020. dec. 9. 15:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nekem megvan minden papírom, minden munkahelyemről.

Nem is volt gond, amikor a nyugdíjegyeztetés miatt elő kellett venni!

2020. dec. 13. 17:08
 22/26 anonim ***** válasza:

Ahogy a kérdező is leírta:

"A NAV. vizsgálódott a cégek megszűnését követően szinte mindig, de soha nem kaptunk egy nyamvadt papírt, hogy ez vagy az lett a vége, vagy épp küldött volna bárki is egy részletes igazolást, hogy igen ez és ez történt ön ennyit dolgozott, keresett ott"

A cégek legtöbb esetben úgynevezett székhely szolgáltatókhoz vannak bejegyezve.

A tulajdonosok pedig vagy annyira eladósodott emberek, hogy velük nem tudnának mit kezdeni vagy nem tudom, de látni soha nem láttam egy embert se aki a munkaszerződésen meg volt jelölve.

Mindig csak a fővállalkozó embere intézte a dolgokat.

2020. dec. 13. 17:13
 23/26 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy a kérdező nem írta egyszersem, hogy vagyonvédelmi és társai cégeknél dolgozott volna. Ezt valaki más erőltette ide, de az is lehet, hogy a kérdező több "néven fut", és már maga sem tudja, hogy melyiken válaszolgat.

Tehát már az elején egy nagyon fontos dolgot nem írt le! Végigolvastam mindem válaszát, nem írta le!

Te is hiába erősködsz, az amit leírtam, akkor is megállja a helyét.

Konkrét eset: Nyugellátást nem tudott intézni az illető, mert a munkáltatótól nem kapott semmiféle iratot a munkaviszony megszűnésekor. Nem is volt elérhető, teljesen eltűnt a cég. Bérlapot ők sem láttak soha, azt sem tudták, hogy valójában miként dolgoztak. Mondjuk a fizetést megkapták rendesen.

Munkaügyi Felügyelőség intézkedett. Igaz, hogy kb. 1 hónap múlva, de postán jöttek az igazolások az illető lakcímére.

Azt ne mondja már nekem senki, hogy olyan ember, aki akár már egyszer is dolgozott valaha, ne lenne azzal tisztában, hogy havonta kell bérszámfejtésről írásos papírt kapnia, ha készpénzben fizetik, akkor egy bérlapon annak átvételét kéne igazolnia, ha bankszámlára utalnak, akkor az valószínűleg nem fekete foglalkoztatás, és egy munkaviszony megszűnése után kell, hogy kapjon egy csomó igazolást a cégtől.

Most ha valaki évekig elvan a langyosban, és utána kezd el kapálózni, hogy "Jaj Istenem, most jut eszembe itt a fináléban, hogy az elmúlt 8 év alatt még soha nem kaptam bérelszámolást, és eddig még tollat sem kellett vennem a kezembe, hogy bármit aláírjak"... Ne viccelj már.

A munkaügyi része a munkaügyi felügyelőségekre vonatkozik. A havi bevallási része a NAV-ra. Lehet eljárást kezdeményezni a NAV-nál, miszerint nem adott le a munkáltató havi bevallásokat a dolgozóiról, ezért ők jelenleg hátrányt szenvednek. Biztosan nem 2 nap alatt, de a végére érnek a történetnek.

Tehát akkor a kérdező ezek szerint (jó hogy így a végére kiderült) hivatalosan van foglalkoztatva, a jó Isten tudja, hogy milyen módon (mert még ezt sem tudjuk biztosan), csak a havi bevallások nem mentek be róla?

Nyissál már egy ügyfélkaput, aztán nézd meg, hogy miként, mikor, ki által, és mire voltál bejelentve a különböző foglalkoztatóknál?

Aztán induljál már el a NAV-hoz bejelentést tenni, ha tényleg nincsenek rólad munkáltatói havi bevallások beadva. Arról is tudsz informálódni az ügyfélkapun keresztül.

2020. dec. 14. 04:45
 24/26 anonim ***** válasza:

"Történt-e valamikor változás annak tekintetében, hogy azt a biztosítottat nem látja el az orvos akinek a járulékait nem fizették be? Eddig ugye csak a bejelentés elég volt, hogy valakit ellásson az orvos."

Az alapkérdéstől eléggé elkanyarodtunk...

2020. dec. 14. 04:49
 25/26 anonim ***** válasza:

"Azt ne mondja már nekem senki, hogy olyan ember, aki akár már egyszer is dolgozott

valaha, ne lenne azzal tisztában, hogy havonta kell bérszámfejtésről írásos papírt

kapnia"

Kell meg kellene két teljesen eltérő dolog, sok helyen nem adnak, annak ellenére, hogy teljesen

hivatalos a foglalkoztatás.

"A munkaügyi része a munkaügyi felügyelőségekre vonatkozik. A havi bevallási része a NAV-ra.

Lehet eljárást kezdeményezni a NAV-nál, miszerint nem adott le a munkáltató havi bevallásokat

a dolgozóiról, ezért ők jelenleg hátrányt szenvednek. Biztosan nem 2 nap alatt, de a végére érnek a történetnek."

Mint már írtam én nem szivesen tennék feljelentést egy olyan cég ügyében amelyik hosszú

évekig valamiért olyan alvállalkozókba botlik akikik el merik követni a fenti dolgokat.

Ez is le lett írva, hogy a fizetéseket utalva adták, ezzel is azt a hitet keltve, hogy minden ok.

Viszont egy harmadik cég utalta, se nem a fő se nem az alvállalkozó,

Talán valami pénzügyyi szolgáltató, ami ugyanúgy időnként változott, megszünt.

Nézzétek, laikus ember számára ahhoz, hogy meggyőződjön a hivatalos foglalkoztatásról

bőven elég, hogy az orvos ellátja. Az pedig, hogy havonta utalják a fizetést csak erősíti ebben, mint ahogy

ti is írjátok.. Pláne a közép korosztály, náluk ez még jobban elterjedt, hogy ha be vagyok jelentve

akkor nem lehet ok aggodalomra.

Nem nézegeti, h ki utalja...

Nem mindenkinek van üldözési mániája.

2020. dec. 14. 07:25
 26/26 anonim ***** válasza:

AHA... Akkor jó, ezzel meg is nyugodtunk.

A kérdező kapott egy csomó választ a kérdésére.

2020. dec. 16. 04:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!