A Nagy-Britanniából rendelt csomagok után január elseje után ÁFÁ-t kell majd fizetni?
Mindenképpen kell.
Most is fizetsz ÁFÁ-t akkor is, ha uniós országból rendelsz.
Legfeljebb az változik, hogy mikor és melyiket. Most ha rendelsz valamit Angliából, fizetéskor kifizeted az ÁFA-t ugyanúgy, mintha a sarki közértben vennél valamit. Nagy eséllyel a magyar 27%-ot, de az is lehet, hogy csak az angolt.
A különbség az lesz várhatóan, hogy már vámot is kell fizetni. Plusz az ÁFA-t nem az eladónak fizeted, hanem vámeljárás keretében, és mindig a magyar kulcs szerint.
De pl gyerek ruhára nincs ÁFA kint. 27% vagy 0% kiba nagy különbség. És nem minden webshop számlázott a magyar áfával akkor sem, ha ide küldték. Illetve eddig működött az, hogy ha adott webshopok magyar címre többért számlázták ugyanazt akkor csomagtovábbküldő céghez vagy kinti rokonhoz lehetett vásárolni, ahonnan szépen tovább küldték minden plusz költség nélkül. (Leszámítva a fuvar díját)
De mi nem érthető a kérdésen? A gyengébbek kedvéért akkor hagyjuk a vásárlást. Most akkor akkor arra is fizethetek ÉN ÁFÁt ha valaki küld nekem egy 6-7 ezer forintnál nagyobb értékű használt dolgot ajándékba mint más harmadik országból jött küldeményeknél vagy most akkor nem csak abban egyeztek meg hogy vámmentesen kereskedhetnek egymással az EU meg a britek, hanem abban is, hogy továbbra is mindenki azt rendel vagy kap ajándékba stb amit akar és semmit se kell fizetni a tyúk szaros kis csomagokra?
Ha valakinek azonos kérdése van: IGEN kell ÁFÁT fizetni, kivéve a 22 euró (váltsd át fontra te) érték alatt, mint mindenhonnan máshonnan, ami nem EU.
Ez sose függött semmitől, se megegyezéstől, se tárgyalásoktól, kizárólag a VÁM volt kérdéses, az ÁFA soha, az mindig biztos volt, hogy fizetni kell majd ahogy elhagyják az EU-t.
Ha a postázás december 31-én vagy előtte megtörtént, akkor hiába januárban érkezik még elengedik az ÁFÁT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!