Ha decemberi szolgaltatasrol kiallitott szamla teljesitesi napja ez ev januar ezert a januari àfabevallasban kell szerepeltetni, de arbevetel szempontjabol decemberi most ezt hogy mutassam ki akkor?
Szoval köteleznek arra hogy minden ev bevételét külön tablazatban vezessem.
Szoval arbevetel szempontjabol a decemberi szolgaltatasrol kiallitott szamlak a 2019.evhez tartoznak viszont àfabevallas szempontjabol 2020 januarra. Ez alapjan a tablazat alapjan ellenöriznem az àfabevallast is, ergo nekem ugy a tiszta hogy a januari teljesitesi napu szamlak 2020 hoz tartoznak màr csak azert is mert szamla sorszam szerint igy lesz nyomonkövethetö is az összes kiallitott szamla.
De köteleznek 2019 hez rakni a januari teljesitesü szamlakat ami kaoszt csinal abban is hogy sorszam szerint összevissza lesznek es akadalyoz az afabevallas ellenörzeseben.
Jeleztem a fönöknek hogy ez nem àrbevételi tablazat alapbol a celja a kintlevösegek kimutatasa csak a vezetesre, azaz ki mennyivel tartozik azokra szürve es ennyi. A àfaellenörzeshez meg ne csinaljon nekem kàoszt.
Az arbeveteleket amugy is felevente kimutatjuk amikben a decemberi szolgaktatasi szamlak ugy is 2019.évhez kerülnek.
Mindig ilyeneken es hasonlon vitazunk a fönökkel, komolyan mintha bele de latna a munkakba mintha nem is èrtené az ellenörzesi folyamatokat.
Milyen megoldas lehetne erre hogy beveteli oldal szerint is kimutathatok legyenek a szamlak de nekem afaellenörzes szempontjabol is meglegyenek egyben?
Eleve en az összes évet egy tablazatban vezetném, de köteleznek szétbontani évekre
Nem értem a januári teljesítésű számláknak mi köze van decemberhez, vagyis értem hogy és miért vannak így kiállítva csak na...
De ezek szerint ezt a főnöködnek úgysem lehet elmagyarázni. Esetleg az nem opció, hogy használsz egy külön táblázatot, amibe az összes évet vezeted ahogy neked jó, abból könnyen tudsz adatokat keresni, akár külön évszámra is szűrhetsz. Mellé persze beírod a kötelezőbe is az adatokat, de azt nem használod :)
Nyilván ez plusz munka, de talán egyszerűsítenéd annyival a munkád, hogy beleférjen az idődbe..
Igen köszi.vannak mar ilyen tablazataim nem egy amiket duplan kell vezetnem magamnak és vezetesre külön. Ezt is szerettem volna elkerülni.
Beszéltem a fönökkel helyt adott annak hogy vezessem akkor àfa teljesites nap szerint es beveteleknel marad csak hogy a decemberi szolgaltatast atteszem 2019 re.
Amugy utolag azaz januarban szamlazzuk ki a decemberi szolgaltatast ezert lesz januari a szamla telj napja
Nem én könyvelek. De 2019 be teszik a könyvelök az àrbevètel szerint.
Ràm az àfa tartozik ami ugye januarra esik, meg a bevételek ami meg decemberre.pénzügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!